Mario loikkaa mobiilille

Super Mario Run -tasoloikka julkaistaan omppu- ja android-puhelimille, kertoo Apple. Super Mario Run -tasoloikka jukaistaan omppupuhelimille jouluksi, peli ilmestyy Android-luureille myöhemmin. 

Super Mario Run noudattaa endless runner -kaavaa, jossa Mario loikkii läpi kenttien. Nappeja on vain yksi eli hyppy, mutta pelimuotoja on kolme. Yksinpelissä loikitaan kenttien läpi kolikoita keräten. Haastepelimuodossa yritetään peitota muiden pelaajien suoritukset. Kolmannessa pelimuodossa rakennetaan omaa sienivaltakuntaa kahdessa muussa pelimuodossa kerätyillä kolikoilla. Kenttien fiilis, ulkonäkö ja musiikki laikataan tietenkin Mario-tasoloikista.

Nintendon mukaan Super Mario Run ei noudata free-to-play-ansaintamallia vaan se on kertamaksullinen. Yksityiskohtia ei tarkennettu, mutta todennäköisesti pelistä saa ilmaiseksi rajoitetun demoversion, jonka voi päivittää kokonaiseksi rahalla.   

Super Mario Run on pieni loikka Mariolle mutta suuri peliteollisuudelle, sillä Nintendo on selvästi ottanut mobiilipelit osaksi julkaisualustavalikoimaansa. Ensin yhtiö on antoi Pokemon-brändin Pokemon Go -käyttöön ja nyt Mario valjastettiin omppupuhelimien mainoskasvoksi. Lisäksi tekeillä on mobiiliversiot ainakin Fire Emblem- ja Animal Crossing -sarjoista.