Overwatch - Die Reinhardt: Vain kuolleen suojani läpi

Blizzard on muille Sauron: mille alueille se kääntää katseensa, ne se valloittaa. Ja nyt Iso-B katsoo räiskintäpeleihin.

Overwatch on sankarivetoinen areenataistelupeli tusinalle pelaajalle, ja ottaa jälleen huomion myös tusinapelaajat, tuon isoimman, tärkeimmän markkinasegmentin. Betat antavat suuntaviivaa: ehkä yli 10 miljoonaa kärpästä on oikeassa, mutta ainakin kiinnostuneita. Nyt betat ovat ohi ja Overwatch ilmestyi. Ehdin pari vuorokautta sitä hakata, mutta en kehtaa vielä sen pohjalta kirjoittaa arvostelua. Käytännössä siivilöin vielä suosikkejani pelin noin kahdestakymmenestä sankarista.

Overrun!

Teeäfässä tappelivat persoonalliset hahmoluokat. Overwatchissa ne on korvattu sankareilla. Nämä on jaettu neljään rooliin eli hyökkääjiin, puolustajiin, tankkeihin ja tukijoukkoihin. Persoonallisuuskonsepti toimi pirun hyvin Rainbow Six Siegessä, ja melkein yhtä hyvin se toimii Overwatchissakin. Tosin sekä matsin hyökkääjä että puolustaja saavat käyttää kaikkia hahmoja, ja useampi pelaaja saa valita saman sankarin. Ymmärrän että kummankin päätöksen tarkoitus on estää itkupotkuraivareita.

Overlord on juuri sellainen peli, jossa pikku myrkkyliskot itkevät matsin päätteeksi ettö “N00b team gay”, joten matsin jälkeen näytetään vain paras pelaaja, Play of The Game, ja kehut neljälle muulle hyvin pärjänneelle. Kilpapelaaminen lisätään kesäkuun lopussa, ehkä sitten tilastot palaavat.

Overtheworld!

Sankarit ovat Overwatchin suola ja voima. Koska jokaisella on ihan erilaisen aseen lisäksi erikoiskyky tai pari, valikoima on häkellyttävä ja sitä riittää laidasta laitaan, perussotilaasta länkkäriin, parantajaenkelistä teleporttaavaan viikatemieheen. Pyhän tasa-arvon nimissä pelihahmot edustavat jokseenkin fifty-sixty miehiä ja naisia. Naiset ovat joko nättejä tai söpöjä, poikkeuksena Venäjän tuhti liilatukka Zarya. Miehissä diversiteetti on vahvempi, nätti-Hanzosta sikamies Roadhogiin ja kannettavaa suojakenttää raahaavaan lihaskimppu Reinhardtiin. Sankarit ja kentät edustavat kaikkia maailman tärkeimpiä maita, meitä skandinaaveja edustaa ruma ja lyhyt diplomi-insinööri Torbjörn, joka osaa rakentaa automaattisesti ampuvan konekiväärin.

Jotkut hahmot ovat helpompia pelata kuin toiset, joten Blizzard on ystävällisesti rankannut hahmot tähdillä. Jousimies Hanzo esimerkiksi on tosi hyvä, koska nuolet tekevät kunnolla lämää, mutta jousi on hidas joten perusvaatimuksena on osua siihen mitä tähtää. Bastion taas on helppo: mennään nurkkaan, muututaan gatlingpesäkkeeksi ja tapetaan kuin Rokka talvella.

Overdone!

Koukkuna pelaamisessa pelaajalla nousee taso, ja joka nousu palkitaan loottilaatikolla. Sieltä paljastuu uusia skinejä, hokemia ja muita kosmeettisia juttuja, joita valaat saavat ostaa myös rahalla.

Sitten muinaisen betan Overwatchia on hiottu ja poleerattu tappiin asti. Ei tämä Siegeä ohita, mutta olin yllättynyt, kuinka hyvin Overwatch minuun ainakin aluksi upposi, ja näin innoissani en betassa muista olleeni. Koska Counter-Strike ja Team Fortress 2 ovat kestäneet vuosia, Overwatchin sankarikaarti mahdollistaa toimivaksi testattuun konseptiin jo niin paljon vaihtelua, että pelille on naurettavan helppo ennustaa loistavaa tulevaisuutta.

I for one welcome our new shooter overlord!

Overwatch

Arvosteltu: PC

Blizzard

Versio: julkaisu

Minimi: Intel Core i3/ 4Gt RAM, GTX 460 ,Radeon HD 4850, tai Intel HD Graphics 4400

Suositus: Intel Core i5/6 Gt RAM, GeForce GTX 660 tai Radeon HD 7950

Moninpeli: 12

Testattu: Quad Core 2600k (3.5 Ghz), 8 Gt RAM, NVIDIA GeForce GTX770 2Gt VRAM

Ikäraja: 12

 

Melko varmasti moninpeliräiskinnän seuraava kansanvoittaja.

 

EI PISTEITÄ