Pelimaailma tyrmistyi: Elop myi Xboxin Facebookille!

elop_zucker

(Aprillia. Toistaiseksi)

Microsoftin vastavalittu toimitusjohtaja Satya Nadella on nimittänyt johtoryhmänsä. Kuten odotettua, Stephen Elop nimitettiin Microsoftin laitepuolen johtajaksi.

Vaikka Elop on jo kauan puhunut Xboxin myymisestä, se mitä ei osattu odottaa oli että Xbox myytiin, vieläpä Facebookille, vain kuusi tuntia Elopin nimityksen jälkeen. Kauppasumma on huikeat 10.5  miljardia dollaria, josta tosin 8 miljardia maksettiin Facebookin osakkeilla.

"Vaikka Xbox on loistava tuote, se ei vastaa Microsoftin uutta laitevisiota, jossa keskitymme älypuhelimiin, tabletteihin ja phabletteihin", totesi Elop. "Yhteistyössä Facebookin kanssa voimme kehittää entistäkin proaktiivisempia some-sovelluksia."

"Oculus Rift, Kinect ja Xbox One ovat yhdistelmä joka on kuin luotu toisilleen, samoin kuin Facebook ja Xbox Live. Me tulemme muuttamaan käsityksenne niin pelaamisesta kuin sosiaalisesta mediasta!, julistaa ilmiselvästi tyytyväinen Mark Zuckerberg. "Pelaaminen kuuluu naisille, lapsille ja perheille, ja juuri siihen tulemme keskittämään resursimme."

EDIT: Softayhtiö King julkisti tuntia myöhemmin Oculus Rift-virtuaaliversion Candy Crushista.