Pelimusiikkinettiradiot - Peliääniä eetteristä

Jos töissä ei saa pelata, hyppää radioaalloille ja piristä päivääsi pelimusiikilla. Pelit katsasti netin parhaat pelimusiikkiradiot.

winamp.png: Radiokanavat kannattaa laittaa Winampin kirjanmerkeiksi, jottei herkkua tarvitse himon iskiessä erikseen etsiä.

clickheretolisten.png: Musiikkivirta löytyy joka sivulta eri paikasta.

streams.png: Musiikkivirroista kannattaa valita lähinnä kotia oleva. Heikompaa laatua kannattaa kokeilla, jos netti on tukkoinen.

Loput kuvat ovat jutussa mainittujen nettiradioiden kotisivuja. Jos ei muuta, niin niistä saanee ainakin logot napsittua juttuun.

Juttuun kannattaa taitossa repäistä vaikka jotain pelihahmoja tai Rob Hubbardin kuva, jotta ei näytä tylsästä, luulen.

Internet on pullollaan ilmaisia nettiradioita, mutta kuka nyt jazzinkakkaa tai laulavaa koiraa Beethovenia haluaa kuunnella? Rob Hubbard, Nobuo Uematsu, Marty O’Donnell nämä ovat todellisia tekijöitä laatumusiikin kentällä.

Pelimusiikkia soittavia kanavia ei ole tuhottomasti, sillä niiden nautinto ei avaudu rivikansalaiselle. Varsinkin arjen yhteiseloa tahdittava 8-bittinen pimputtelu aiheuttaa hellasäröä perin nopeaan. Onneksi Pelit-lehden lukijoilla on parempi maku. Pelimusiikki on useimmiten instrumentaalitavaraa, joten sitä kelpaa kuunnella myös keskittymistä vaativien töiden ohessa, koska lyriikat eivät häiritse.

Katsauksesta uupuvat uutuuksia soittavat radiot, koska sellaisia ei ole, oletettavasti tekijänoikeudellisista syistä. Kaikki jutussa esiintyvät radiot ovat ilmaisia. Radioita pyörittävät pelien ystävät silkasta rakkaudesta, joten pieniä lahjoituksia kannattaa harkita.

Musiikin lisäksi osalla kanavista on juonnettua ohjelmistoa, mutta varsinaiset puheradiot jätettiin katsauksen ulkopuolelle. Sulosointuja kuullakseen tarvitsee ääntä toistavan ohjelman, joista Winamp on suositeltavin, mutta Windowsin omalla Media Playerillakin pärjää.

Jouni Utriainen

Kohina

www.kohina.com

Asiallisin alkuperäistä retropelimusiikkia soittava kanava. 8-bittistä sirkutusta höystettynä 16-bittisellä särinällä. Commodore 64, Amiga, NES, kolikkopelit: kaikki parhaat on valjastettu tuottamaan korvanamuja pelimiehille.

Levylautasella: The Last Ninja, Bionic Commando, Pinball Dreams, Hero Quest.

Slay Radio

www.slayradio.org

Ultralaadukas Slay Radio soittaa oivaltavia, hauskoja ja mukaansatempaavia remiksauksia Commodore 64 -pelien musiikista. Mukana on kuorosovituksia, hardcore-teknoa ja countrya, kaikki iloisena sekamelskana. Sivulla voi äänestää suosikkejaan, ja kanavalta tulee silloin tällöin hauskoja liveohjelmia.

Levylautasella: Bubble Bobble (Hillbilly Rodeo Remix), R-Type (Doppelganger Summer Remix), Green Beret (Live at The Church), Giana Sisters (Keep the Scene Alive).

8 Bit Radio

www.8bitradio.com

Pelimusaa täysin laidasta laitaan, ikivanhasta piipityksestä uuteen orkesteripaatokseen. Live 365 -palvelun ilmaisvirta tuuppaa sekaan asiaankuulumattomia mainoksia esimerkiksi Walmartin karkkialennuksista. Sen kestää, koska 8 Bit Radion tarjonnassa on paljon harvinaisia helmiä. Biisien nimet joutuu tarkistamaan erillisestä selainikkunasta.

Levylautasella: World of Warcraft, Katamari Damacy, Halo, Castlevania, Bayou Billy, Tomb Raider.

Game Over Radio

gameover.cybergraphik.net

90-luvun alkupuolen tietokonepelurin suosikkikanava. Soittaa klassisten Amiga- ja PC-pelien alkuperäistä musiikkia, mutta kärsii sekunda-Amiga-kaman yliedustuksesta. Sivusto huvittaa kotikutoisuudellaan, mutta vain musiikki on tärkeää. Ei mainoksia.

Levylautasella: Quake 2, R-Type, Duke Nukem 3D, Cannon Fodder, Wing Commander 2.

VGamp

www.vgamp.com

Pelkästään konsolipuolen alkuperäisesityksiin keskittyvä radio, joka ei häiriköi mainoksilla. Mukana myös sisäänpäin lämpiävä yhteisö.

Levylautasella: Wild Arms, Dance Dance Revolution, Final Fantasy IX, Star Ocean 3, Ikaruga.

SquareAMP

www.squareamp.com

Ainoastaan Square Enixin pelien kappaleita, uutta ja vanhaa. Japsiropediggarin riemuradio. Sivuilla fanitetaan muutenkin Square Enixiä ja seurataan tulevien pelien kehitystä. Live 365:n mainostauoista pääsee eroon rahalla.

Levylautasella: Kingdom Hearts, Sword of Mana, Final Fantasy X, Parasite Eve.

Nintendo Funhouse Radio

www.live365.com/stations/jonnyboy117

Silkkaa Nintendon pelivehkeiden musiikkia alkuperäisessä muodossaan. Joka toinen perjantai kanavalta tulee musavisa, jossa kuuntelijat pääsevät arvailemaan, mistä pelistä soivat kipaleet ovat. Mainokset häiritsevät keskittymistä.

Levylautasella: Skies of Arcadia, Mario Golf, The Wind Waker, Phoenix Wright, Donkey Kong Jungle Beat.

RadioSEGA

www.radiosega.net

Soittaa Segan tekemien pelien ja pelilaitteiden musiikkia. Hyvälaatuinen, pieni omakustanneradio, joka ei pyöritä massamainoksia. Kuuntelijamaksimi on 25, mutta liekö Sega-faneja sen enempää olemassakaan.

Levylautasella: Dynamite Dux, Sonic the Hedgehog, Puyo Puyo, NiGHTS.

OTTO! Tämä mukaan, jos mahtuu (esim pelkkinä nimi+osoite-yhdistelminä)

Pinnan alla kuplivat

Ormgas

oc.ormgas.com

Rauhallisia ja laadukkaita konsolipainotteisia remiksauksia.

Radio GOSU

www.osugamers.com/radio

Oklahoman yliopiston nörttien peliradio. Soittaa laajalla skaalalla klassista pelimusaa, myös uudempien pelien soundtrackeja on listalla.

Micromusic

Micromusic.net

Ei varsinaista pelimusiikkia, mutta pelien ja lo-fi-aikakauden inspiroimaa vinguttelua. Pirskatin kovaa kamaa.

Zone Radio Network

radio.emulationzone.org

Kadotuksen partaalla heiluva kymmenen kanavan verkko, joka soittaa pelimusiikkia jokaiseen makuun. Omat kanavat pelkälle Mario- tai Mega Man -musiikille.

Nectarine Radio

www.scenemusic.au

Demoskenemusiikkia höystettynä pelibiiseillä, varsinkin Amiga-ajalta.

Peliääniä eetteristä

Lisää aiheesta