Pelit NeverQuest III: World of Winter Warcraft

Koska Suomen politiikkaan ei kuulu osallistua kansainvälisiin konflikteihin, Blizzardin suositusta World of Warcraftista piti tuottaa suomalaisille ihan oma erillissotansa. Tämä herätti Venäjällä harmistusta, joten myös he pääsevät mukaan.

Rikon nyt salassapitosopimukseni ja kerron tunnelmia betatestausversiosta. Lopullinen versio ilmestyy loppuvuodesta.

Pelaa peliä, jolla on tarkoitus

Winter Warcraftissa on kaksi puolta, The Red Horde vastaan Fenno-German Alliance, joista jälkimmäinen kiinnostaa minua enemmän. Jo alussa pitää liittyä kiltaan eli "rykmenttiin".

Winter Warcraft lähtee helposti käyntiin. Käteen lyödään harjoittelukivääri ja kokardi. Horden puolella saa yleensä vain pistimen, kivääri pitää ottaa kaatuneelta toverilta. Pelaaja valitsee vain sukupuolensa ja ulkomuotonsa, ja siirtyy koulutuspaikkaan pelin saloja opettelemaan.

Paloaukion alueella aloittelijat (pelislangilla m0p0 tai v3r1pää m0kk3r1) saavat yksinkertaisia tehtäviä, kuten "tee 20 punnerrusta", "kuori 10 000 perunaa" ja "putsaa vessa hammasharjalla". Kokemuksen karttuessa yhä ylemmät kiltajohtajat, officerit, antavat monimutkaisempia tehtäviä.

Menestyessään pelaaja kohoaa myös kilta-arvossa. Kun ylenin tason kaksi alikersantiksi, jouduin hakemaan kiltajohtajille kylältä Dark Bottle of Boozea ja Sisters of the Nighteja. Hyvin korkean tason hahmot saavat tehtäviä suoraan War Marshall Mannerheimilta, Alliancen johtajalta.

Tunnettuja sotilaita

Vasta peruskoulutuksen jälkeen valitaan hahmoluokka. Alliancen perussotilas on Korpi Soldier. Se on ihan puhdas taistelijaluokka, joka käyttää kivääreitä ja lähitaisteluaseita. Soldierilla voi olla lemmikki, joita tällä hetkellä ovat kissa, rotta ja torakka.

@Teksti:Korpi Soldierin salainen ase on suojaava Cloak of Atoms. Kun hankkii kuusenoksan, pahimmankin taian jälkivaikutukset saa rapsittua pois. Mainilan Laukaus on hyvä taika, jolla saa pullattua (vedettyä mukaan taisteluun) vastustajia. Tarpeeksi korkean tason Korpi Soldier oppii konepistoolitaidon. Pelin parhaalla aseella Suomi-KP of Rokka saa lanattua kymmeniä vihuja kerralla.

Rangerit tunkeutuvat Horden alueelle nyyppiä sabotoimaan, apunaan liikkumista 30 prosenttia parantavat Pair of Skis ja stealthia lisäävä Suit of Snow. Hordejen vastaava yksikkö on Desant. Rangerit saavat heti käyttää konepistooleita.

Erikoisluokka Civilian Service Man sisältää parantajia, eivätkä he kanna lainkaan aseita. Eliitti-Civarit pääsevä Legioonaan. Civareilla on myös erikoiskyky, Mine Stomping, jolla pelissä putsataan miinakenttiä. Civarit craftaavat (tekevät esineitä) tekemällä Graduja ja myymällä niitä Alliancen pääkaupungin Turun huutokaupassa, Auction Housessa. Horden puolella ei ole civareita lainkaan.

Hahmon tason näkee tämän maineesta, esimerkiksi aloitteleva sotilas on Soldier (unknown).

Poika pöhisee

Hahmoluokan lisäksi valitaan kaksi skilliä mittavasta valikoimasta. Skilleihin kuuluvat raaka-aineiden keruu ja craftaus.

Omiksi skilleiksini valitsen Battlefield Lootingin ja Puhdeworksin. Lootingilla voin skinnata vihollisruumiista muun muassa leipää, mahorkkaa (Mahorg), sekä Mapseja joista maksetaan hyvin. Myös luonnosta kerätään raaka-aineita: yhdistetään Airplane Aluminium ja Karelian Birch, ja näistä saa puukontuppeja myyntiin. Maagisesta Pahkasta saa tehtyä melkein mitä vain.

Jos on rahan perässä, kannattaa valita Black Market Specialist. Yhdistämällä Yeastia ja Puolukka Juicea saa himoittua Kiljua, jota voi myydä hyvästä hinnasta joko kentällä tai Auction Housessa. Kilju on himoittua juomaa, koska se nostaa braverya +50 puolen tunnin ajaksi. Kiljun tekoon tarvittava tiinu täytyy pölliä varusteita jakavalta Rat-Mikeltä. Tältä kannattaa myös ostaa maagisia silakoita, jotka vievät nälän todella pitkäksi ajaksi.

Tiellä taistojen

Vaan sota on muutakin kuin kiljunpanoa ja pahkakuppeja. On aika jättää turva-alue taakse ja siirtyä Contested-alueille, joissa Horde ja Alliance kohtaavat. Kannattaa välttää Kollaata ja Tali-Ihantalaa, niissä pyörii liikaa Hordea.

Jos haluaa heti toimintaan, kannattaa pelata Red Horden puolella, koska siellä kuskataan heti Contested-alueelle, ilman aloittelukautta. Silloin vain tasot ovat niin matalat, että huhujen mukaan pitää kerätä vähintään kymmenen hordelaista, jos haluaa mätkiä yhden Alliancen tyypin.

Parhaimmillaan pelissä on aidon sodan massahyökkäyksen henkeä, kun jopa pari-kolmekymmentä Horden ja Alliancen sotilasta ottaa yhteen juoksuhautojen edessä. Kuolema ei ole ongelma, sillä pelaajien haamut heräävät lähimmällä soramontulla. Kun joukkoon osuu tykistökeskitys, on hienon näköistä, kun mittavat haamulaumat juoksevat takaisin etulinjaan herätäkseen taas henkiin Hordea torjumaan.

Taistelu on suoraviivaista. Pelaaja naksauttaa vihollista ja ampuminen on automaattista. Spesiaaleja voi naksuttaa välillä. Taistelussa ratkaiseva asia on Sisu (Hordella Spirit of Revolution). Kun se loppuu, pelihahmo sanoo "ei enää.. ei enää.." eikä taistele, ennen kuin klaanijohtaja pitää innostavan puheen. Horden puolella Politruk ampuu yhden pelaajan ja tämä palauttaa muiden sisun. Lähietäisyydellä vaihdetaan lähitaisteluaseeseen. Itse suosin Sharpened Field Lapiota, jonka DPS (damage per Second) on vaikuttavat 19.8.

Betavaiheessa joukot olivat epätasapainossa ja Alliance pääsi etenemään pitkälle Horden alueelle. Kun Horden kalustoa parannettiin, Alliance joutui vetäytymään. Tällä hetkellä sota on jumittunut muutamalle Contested-alueelle, jotka eivät vaihda omistajaa. Betavaiheessa kokeiltiin puolta vaihtavaa Battlefield Kareliaa, mutta käytännössä kävi niin, että sen toiselle hävinnyt aloitti hirveän takaisinruinaamisen.

Elo rintamalla on kivaa, sillä tehtäviä jaetaan paljon, esimerkiksi "Etsi ja tuhoa 20 Käpy Guard -miestä" ja "Tuhoa 5 tankkia Cocktail of Molotovilla". Hauskasti eri puolten tehtävät peilaavat toisiaan: Horde voi haastaa hakemaan heiltä leipää, Allliance vastahaastaa hakemaan voita.

Jos Winter Warcraft menestyy, Blizzard on lupaillut jatkosotimiseen Greater Finland -lisäriä, jonka on tarkoitus laajentaa pelialuetta aina Mountains of Uralille asti. Tällöin peliin lisätään Horden ja Alliancen lisäksi vielä Kolmas Valtakunta.

Nettipelisanastoa

VPP Voi Pyhät Pieksut!

NÄÄ! Nauran äänekkäästi ääneen. Hoetaan edellisen kanssa yhdessä eli VPP NÄÄ!

:I Sotilaan virallinen epähymiö

NN Naama näkkäriksi! Huudetaan, jos joku rivissä käyttää siviilihymiöitä.

ROTFLMAO Olen parantumattoman tyhmä, olkaa hyvä ja tappakaa minut pois loukkaamasta maailmaa olemassaolollani.

Lisää aiheesta

 • Palkintojen aika

  Vuoden lopulla pidetyssä Niko2008-gaalassa arvovaltainen raati valitsi kuluneen vuoden merkittävimpiä pelikulttuuritapahtumia. Äänestys sujui täydellisen yhteisymmärryksen merkeissä.

  Vuoden peli: The Witcher Enhanced Edition

  Jopa Ron Perlman äännestäisi Enhanced Editionia koko…
 • Arcademäen sankarit

  www.animal-crossing.com/cityfolk

  Animal Crossing on enemmän harrastus kuin peli, sillä säännöllisellä ja pitkäjänteisellä paneutumisella Eläinristeyksestä saa eniten irti.

  Elämäsimulaattori Animal Crossing on Nintendon omalaatuinen virtuaalinukkekodin, kalenterin, tamagotchin ja…
 • Pelifornication

  Toimittaja Nirvi on Gamestoliiton parisuhdeneuvoja, joka opettaa pelaajia ymmärtämään erilaisia pelejään ja pelialustojaan. "Jengi hei, älkää jähmätkö!" on hänen sanomansa maailmalle. Vapaa-ajallaan toimittaja Nirvi pelaa vain venäläisiä strategiapelejä, vain mustalla PC:llä,…