Pelit Quest I: The Stolen Review

Aamu alkaa tavanomaisissa merkeissä: en muista mitään, ja peilistä minua tuijottaa tuntematon naama. Sijaan sänkyni ja kuljetan tuntemattoman, murhatun naisen kompostiin. Löydän valokuvan ja kirjastokortin. Ahaa! Olen Niko Nirvi, olen Pelit-lehden pelitoimittaja ja olen jo myöhässä!

Etsin ainakin tunnin, mutta en löydä autoni avaimia. Joudun soittamaan maksulliseen vinkkipuhelimeen, jossa käsketään etsiä kuolleen naisen kaulasta. Siellähän avainnippu onkin, mutta miksi naisen nyrkissä on kilpailevan lehden tilauskuponki?

Aavistan pahaa, ja olenkin oikeassa: autoni avaimeen oli kytketty pommi, ja jos olisin siitä nykäissyt, henkilökohtainen levikkini olisi ollut satoja kappaleita. Minunkin onnellisesta lapsuudestani alkaa jäädä traumoja, kun joutuu alkamaan elämänsä muutaman kymmenen kertaa uudestaan.

Käynnistän Trabant Silver Shadowini, ja ajan töihin. Valon nopeudella tietysti. Työmatkalla joudun pysähtymään tietyömaalle, enkä voi jatkaa matkaani, ennen kun olen poiminut kuopasta kaksi mammutinluuta.

"He" lentävät öisin

Kun saavun töihin, poliisit ovat jo paikalla ja päätoimittaja itkeä tillittää: kilpaileva läpyskä on varastanut pääarvostelumme! Jollemme iltapäivään mennessä suostu maksamaan vaivaa, se julkaistaan raa'asti typistettynä, sattumanvaraisella Internetistä imetyllä kuvalla terästettynä. Todisteeksi siitä, että "he" ovat tosissaan, lunnasvaatimuksen mukana on irtileikattu loppuyhteenveto.

Juttu on pakko pelastaa, mutta en muista "heidän" osoitettaan. Onneksi se on kirjoitettuna miesten WC:n seinään, mutta epäonnekseni aina kun yritän päästä katsomaan sitä, päätoimittaja sanoo minulle: "OLET KÄYNYT JO TÄNÄÄN VESSASSA!" ja joudun kääntymään takaisin. Mutta jos sytyttäisin hänen paperinsa tuleen, voisin ehtiä pujahtaa ohi. Pahaksi onneksi lopetin tupakoinnin hypnoosin avulla yli vuosi sitten, ja uskollinen Zipponi on eläkkeellä.

Liikutan kättäni hitaasti yli kirjahyllyni, ja eräs kirja, "Otavan Giganttinen Tietosanakirja", saakin välkkyvät ääriviivat. Luen kirjan läpi, ja minuuttia myöhemmin tiedän, miten kivikaudella sytytettiin rakovalkea mammutin luita hankaamalla. Pian paperit palavat ja tiedän kilpailijan osoitteen. Ennen vaarallisia operaatioita pitää muistaa turvata tulevaisuus: joten valitsen uskonnollisesta alimenustani kohdan "SAVE MY SOUL".

Onneksi, sillä huomaamattamani missasin ruokatunnin, ja kuolen ivallisen "MUISTA SYÖDÄ ENSI KERRALLA!" kaikuessa korvissani. "Load soul" -operaation jälkeen voin korjata virheeni. "USE CAN OF WOK VEGETABLES WITH TEX MEX MICROMEAL" ja taas on kupu täynnä.

Käytän itseäni valokopiokoneen kanssa viisi kertaa, ja liimaan valokopiot pahville. Leikkaan kuvan irti ääriviivoja myöten. Nyt minulla on kopio, joka hämää satunnaiset kävijät luulemaan, että olen työpaikalla.

Säntään pelastusmatkalle, mutta törmään päätoimittajaamme Tuijaan. "Nyt on deadlinepäivä, missä on juttusi? Taittajamme Wallu odottaa", hän kysyy tiukasti. Päässäni välkkyy vain "MITÄ SE SINULLE KUULUU?", "INGRESSIT OVAT LOPPU JA OLIN JUURI HAKEMASSA UUSIA" ja "TAKANASI ON KOLMIPÄINEN APINA!". Ykkösvaihtoehto oli väärin, joten joudun taas lataamaan elämäni. Ingressijuttu meneekin sitten täydestä, ja pelastusoperaatio on käynnissä.

Red Five, I'm going in

En voi noin vain kävellä sisään: "he" tuntevat minut ulkonäöltä, ja jos minut nähdään, minut mulkoillaan kuoliaaksi. Täytyy keksiä näppärä naamiointi. Avaan paperinkierrätyslaatikon, ja siellä on matkalippuni: tyhjä pahvilaatikko, jonka kyljessä on teksti "Toimitus-mokka! Kahvi, joka ei paakkuunnu, vaikka on automaatissa yön yli!" Puristaudun laatikkoon, eikä aikaakaan, niin minut on kannettu sisään.

Kävipä tuuri! Ketään ei ole töissä, ja loput ovat toimituspalaverissa. Nappaan pääarvostelumme, ja sijoitan sen tilalle kostoksi uuden, joka alkaa "Pelipaketti avattiin vapisevien käsieni toimesta. Jo alkudemon käsittämätön ihanuus tipautti alaleukani ja kuola valui. Parhaiden momenttien aikana Singletonin nerokkuuden toimesta kakkini lensi Uralille".

Meidän lehtemme on pelastettu, mutta "heidän" tuhoontuomittu! Kiidän takaisin toimitukseen, mutta liian myöhään... "He" olivat ehtineet ensin: Tuijan pää oli toimitettu, jonnekin kauas pois. Wallun raajat oli jo taitettu ja Sarillekin oltiin juuri tekemässä pikkutaittoa uusiksi, kun säntäsin sisään.

"Nnirvi! Et siis nukkunut pommiin!", sihisi heidän päätoimittajansa. "Hähähä!", naureskeli hänen kätyrilaumansa, "ähhähä!", ja minun seikkailussani alkoi siihen täysin kuulumaton ja tehokkaasti tunnelmaa rikkova yksinkertainen toimintapätkä.

Pahat toimittajat löivät ja potkivat minua, ja esiintyivät minuna ryhmäjuttelussa, mutta turhaan: seisoin paikoillani järkähtämättä. Ja vasta kun lehdenmyyjät kadulla huutavat "Uuuuuusi Pelit! Kaaaaaikki Quakesta!" he tajusivat käyneeni pahvikopioni kimppuun, sillä aikaa kun olin taittanut lehden (USE ARTICLES WITH MAC) ja kiikuttanut sen painoon (USE LAYOUTS WITH PRINTING HOUSE).

Tarina ei kuitenkaan pääty hyvin: olin unohtanut käyttää ysiysiä Quaken arvosanassa (USE 99 WITH QUAKE REVIEW), mutta kilpailija ei. Heidän levikkinsä nousi taivaisiin, ja Pelit-lehti tuhoutui.

Tyhmästi tallensin elämäni viimeksi juuri ennen ruokatuntia, enkä kertaakaan sen jälkeen. Pitäisi elää koko tyhmä iltapäivä uusiksi. Olkoon.

Lisää aiheesta

 • Palkintojen aika

  Vuoden lopulla pidetyssä Niko2008-gaalassa arvovaltainen raati valitsi kuluneen vuoden merkittävimpiä pelikulttuuritapahtumia. Äänestys sujui täydellisen yhteisymmärryksen merkeissä.

  Vuoden peli: The Witcher Enhanced Edition

  Jopa Ron Perlman äännestäisi Enhanced Editionia koko…
 • Arcademäen sankarit

  www.animal-crossing.com/cityfolk

  Animal Crossing on enemmän harrastus kuin peli, sillä säännöllisellä ja pitkäjänteisellä paneutumisella Eläinristeyksestä saa eniten irti.

  Elämäsimulaattori Animal Crossing on Nintendon omalaatuinen virtuaalinukkekodin, kalenterin, tamagotchin ja…
 • Pelifornication

  Toimittaja Nirvi on Gamestoliiton parisuhdeneuvoja, joka opettaa pelaajia ymmärtämään erilaisia pelejään ja pelialustojaan. "Jengi hei, älkää jähmätkö!" on hänen sanomansa maailmalle. Vapaa-ajallaan toimittaja Nirvi pelaa vain venäläisiä strategiapelejä, vain mustalla PC:llä,…