Pokémon Platinum Version (DS)

Nintendon Pokémon-pelit ovat piirrossarjan ansiosta nousseet yhdeksi pelimaailman harvoista ilmiöistä, jonka Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa tuijottava humppa-Suomen valtaväestökin tunnistaa.

Lisenssileimasta huolimatta hirviöfarmipelien peruskaava on erinomainen ja taatusti eläinsuojeluaatteen vastainen. Antisankari kerää pokémoneja luonnosta, kouluttaa söpöeläimistä taistelijoita ja pakottaa ne kamppailemaan toisia otuksia vastaan, noustakseen itse maailman kuuluisimmaksi kouluttajaksi.

Pokémonien keskinäiset voimasuhteet jakautuvat kivi–paperi–sakset-tyyliin, joten kuhunkin taisteluun pitää osata valita oikeanlainen otus. Tietotaito hankitaan joko tv-sarjasta tai pelistä. Jatkuvasti kasvava ja vahvistuva ikioma hirviölauma on ideana koukuttava, sillä kaikki kerätään -asenne kumpuaa suoraan keräilijä-metsästäjä-geeneistä.

Taustalla kulkee tarinan ohella sivupuuhastelu, kuten shoppailu, leipominen, marjastus ja pokémonien vaihtaminen toisten kouluttajien kanssa. Minipeleissä hankittavilla marjoilla ja leivoksilla vaikutetaan taistelijoiden ominaisuuksiin, joten sivujuonteet nivoutuvat nätisti osaksi kokonaisuutta. Muiden pelaajien kanssa vaihdetut pokémonit kehittyvät normaaleita nopeammin, joten pelaaminen helpottuu, jos saa tuttunsa ostamaan Platinumin tai pelin kanssa yhteensopivat Pearl- tai Diamond-osat. Nintendolla työskentelee ovelaa porukkaa.

Platinum ei ole uusi peli, vaan se on vain Pokémon Pearl/Diamond-yhteisjulkaisun pohjalta muokattu uusversio. Täysin uutena elementtinä on loppupelin Distortion-maailma, joka muuttaa Platinumin hetkeksi kolmiulotteiseksi tasoloikaksi, jossa oikean reitin löytääkseen pitää hyppiä seinille, surffata pystysuorilla vesiputouksilla ja siirtyä hisseillä tasoilta toiselle. Kakkosbonus nojaa yhteisöllisyyteen, sillä DS:n nettiyhteydellä pääsee hengailemaan chattiin, pelaamaan minipelejä ja jakamaan taisteluvideoitaan muiden ihailtavaksi. Taistelusysteemi ei ole niin syvällinen, että videoista oikeasti oppisi jotain. Myös kaverin pokémoneista pääsee ottamaan mittaa moninpelissä.

Ohitin edelliset pokesarjalaiset Pearlin ja Diamondin, joten niihin liki yksi yhteen perustuva Platinum viihdytti. Hirviöfarmausidea toimii edelleen, vaikka perusrunko ei ole muuttunutkaan mihinkään kymmenen vuotta sitten ilmestyneistä Pokémon Greenistä ja Redistä.

80

Lisää aiheesta