Risto Remes - Jääkiekon suomalainen suurlähettiläs

Sports Interactive viimeistelee parhaillaan jatkoa NHL Eastside Hockey Managerille.

NHL Eastside Hockey Manager 2005:n pääsuunnittelija on Risto Remes, jonka freewarena julkaistuun jääkiekkomanagerointiin Eastside pohjautuu. "Tällä kertaa pelin parissa työskenteleminen oli paljon nautittavampaa", Remes toteaa. "Ensimmäisenä vuonna kasasimme pelin käytännössä tyhjän päältä, nyt oli tilaisuus pitää hauskaa, lisätä erilaisia elementtejä ja syventää peliä."

NHL Eastside Hockey Manager 2005 kuuluu samaan perheeseen Sport Interactiven Football Manager -sarjan (entinen Championship Manager) kanssa. Ulkoasua pelien välillä on yhtenäistetty ja samalla Hockey Managerin resoluutiota nostettu. Mukana on kauden alla pidettävä harjoitusleiri, jonne voi kutsua niin omat pelaajat kuin kiinnostavat lupaukset.

Leirin voi myös pitää avoimena, jolloin paikalle saattaa saapua joukkueeseen haluavia sopimuksettomia pelaajia. Pelaajia voi peluuttaa harjoituksissa erilaisissa kokoonpanoissa ja seurata leirin edistymistä valmentajilta saatavilla raporteilla. Loppuraportin ja valmentajien suositusten pohjalta voi vetää johtopäätökset pelaajien kyvyistä ja potentiaalista.

Kykyjen etsintä ja liveseuranta

Remes on itse ylpein pelin kattavasta kykyjenetsijätoiminnoista. Valmentajat voi käskeä pysyvästi haluamaansa maahan, jolloin nämä hoitavat työnsä automaattisesti. Työn tulokset saa kolmenlaisina raportteina: pikaraportit kertovat pinnallisesti pelaajista ja niiden pääominaisuuksista, normaalitason raportti kertoo jo enemmän ja myös vertaa pelaajia tunnetumpiin vastineisiinsa. Täysmittaiset raportit ovat kopioita oikean maailman vastineistaan. Valmentaja kertoo näkemyksensä pelaajan kyvyistä, mahdollisuuksista, ennakoi kauden pistemäärää ja niin edelleen.

Mukana on matsien tekstiseurannan lisäksi kerran sekunnissa päivittyvä liveseuranta, joka muistuttaa Football Managerin reaaliaikaista seurantaa. "Football Managerilta kesti monta vuotta päästä reaaliaikaisuuteen, me olemme nyt jo toisena vuonna tuomassa graafista otteluseurantaa mukaan. Reaaliaikaisuuteen on tosin vielä matkaa," Remes myöntää.

Tappeluiden ystävät ja goonifanit voivat iloita, sillä tappelut ovat mukana, ja kähinöintiä voivat nokkelimmat jopa hyödyntää taktisena vetona. Aivan tosimaailman meininkiin ei Remeksen mukaan päästä. "Rikosilmoituksiin pelimoottori ei vielä taivu."

Koodaamisen ohessa Remes ehti seurata netin välityksellä SM-liigaa ja opettaa paikallisia kunnon tavoille. "Olemme mukana sponsoroimassa London Racers -joukkuetta, jossa pelaa muun muassa puolustajajätti ja NHL-apu Eric Cairns. Perinteiset futismiehetkin innostuivat, kun näkivät jääkiekkoa paikan päällä ja pääsivät vielä treenaamaan joukkueen mukana - osa porukasta kun oli ensimmäistä kertaa elämässään luistimilla."

NHL Eastside Hockey Manager ilmestyy kesän aikana.

Lisää aiheesta