Star Fox Command (DS)

Star Foxin aiheesta karanneiden GameCube-seikkailuiden jälkeen sarja palaa DS-pelissä juurilleen, avaruusräiskintään.

Star Fox 64 on avaruusräiskintäklassikko, jota naavaparrat muistelevat laskuhumalassa itku silmässä kuin menetettyä elämäänsä. Lylat-planeetta tarvitsee Tähtiketun ja hänen kavereidensa apua avaruustaistelussa määrällisesti ylivoimaisia vihollisia vastaan. Juoni on kuvaustani monipuolisempi, sillä tarinassa on haarakohtia ja yhdeksän erilaista loppuratkaisua. Tämä lisää muutoin yksinkertaisen, mutta toimivan räiskintäpelin elinikää.

DS-versiossa Star Fox -sarja saa uuden elementin: strategian. Ennen taistelua karttaruudulla huolehditaan oman tukikohdan puolustamisesta ja määrätään omille aluksille lentoreitit. Lentoreitit piirretään suoraan kosketusruudun kartalle. Alue, jossa vihollisalukset kohdataan, muuttuu räiskintävaiheessa pelikentäksi. Systeemi toimii hienosti tuoden lisäarvoa pelille, sillä alun helppojen karttojen jälkeen joutuu välillä miettimään koneiden sijoittelua. Onneksi pelaaminen ei koskaan tyssää strategiaosuuteen.

Kun Star Foxin tai hänen kumppaninsa avaruusalus kohtaa vihollislaivueen, alkaa varsinainen ilmataistelu. Alaruudulla näkyy kartta ja muutama ilmataisteluliike kuten immelman ja silmukka. Ohjaaminen onnistuu kokonaan kynällä ja vain laser vaatii hartianapin painamista. Pommi vedetään styluksella kartalle suoraan kohteeseen. Systeemi toimii, koska siitä ei ole tehty liian monimutkaista. Napeista ja ristiohjaimista luopuminen harmittaa vain pari minuuttia, sillä Star Fox Command ottaa DS:n erityisominaisuudet hyvin huomioon.

Vaikka DS ei mikään tehomylly olekaan, suuretkin ilmataistelut pyörivät ruudulla sulavasti. Erilaisia vihollisia on runsain määrin, maaston typologiassa riittää vaihtelua. Tosin vastustajien monimuotoisuus on lähinnä kosmeettista, eivätkä alusten taistelutaktiikat tai -tyylit pahemmin vaihtele. Kyse on suoraviivaisesti räiskinnästä, ei mistään lentosimulaatiosta, joten ampumista, ohjushippaa ja lentämistä saa harrastaa sydämensä kyllyydestä ja vähän ylikin. Ilman strategista osuutta Star Fox Command kävisi nopeasti tylsäksi.

Moninpeliä kavereita vastaan lähiverkossa en päässyt kokeilemaan, mutta nettipeli toimi hienosti. Systeemi on todella helppo käyttää. Online-pelissä ei tarvitse/voi valita edes avaruusalusta tai kenttää. Hektiset taistelut alkavat muutamassa sekunnissa eikä yksi matsi kovin kauan kestä, mikä sopii pelin luonteeseen mainiosti. Ripeydestä huolimatta mukaan sattuu liian usein hätähousuja, jotka jättävät leikin kesken heti, jos uhkana on tappion karvas kalkki. Nettimulqvistit pilaavat peli-ilon muilta aivan liian usein. Hirttäkää heidät, nuo hullut ketut!

Star Fox Command ei ole maailman monipuolisen avaruusräiskintä, mutta se mitä pelissä on, toimii hyvin. Nintendon ideologian mukaisesti Star Foxiin on helppo tarttua ja sen oppii parissa minuutissa. Star Fox Command on ehdottomasti niitä parempia DS-pelejä.

70

Lisää aiheesta