Star Trek Continues

Star Trek Continues menee täydestä kuin väärä raha.

Gene Roddenberryn alkuperäinen Star Trek kynäiltiin alun perin viisivuotiseksi, mutta tuotantoyhtiö vihelsi pilliin jo kolmannen tuotantokauden jälkeen. Loppu olisi tullut jo aiemmin, mutta fanien massiivinen kirjekampanja piti Star Trekin elossa vielä kolmannen vuoden.

Lukuisien televisiosarjojen ja elokuvaleegion jälkeen on aika palata menneisyyteen, kun verkkosarjana aloittanut Star Trek Continues jatkaa siitä, mihin alkuperäisen Star Trekin kolmas tuotantokausi lopetti.

Pihalla on vasta yksi episodi, mutta jo nyt kökällä tehty ja ilmaiseksi jaettu Trek-jatko vakuuttaa. Fiilis on just eikä melkein kuin Shatnerin, Nimoyn ja Kelleyn tähdittämässä alkuperäissarjassa. Lavasteet ovat prikulleen kuin ennen vanhaan ja maltilliset tietokonetehosteet tuovat mieleen iloisen 60-luvun. Sarjan kuvasuhdekin on tuttua neljäkolmosta nykyajan laajakuvakotkotusten sijaan.

Ymmärrettävistä syistä alkuperäissarjan näyttelijät on jouduttu korvaamaan uudella sukupolvella. Uudet kasvot hoitavat leiviskänsä hyvin, sillä ylinäyttelyä ei harrasta kuin uus-Suluksi rekrytoitu, Myytinmurtajista tuttu Grant Imahara.

Ääninäyttelijänä uransa tehnyt Vic Mignognan esittämä kapteeni Kirk näyttää Shatnerilta ja artikulaatiota lukuun ottamatta kopio menisi täydestä. Uusi Spock (Todd Haberkorn) ei aivan pärjää leffasarjan Nimoylle tai Abramsin leffasarjan Quintolle, mutta logiikan nimeen vannova vulkaani kantaa riittävän uskollisesti esikuvnasa manttelia.

Bonesiksi Bonesin paikalle on nakitettu Larry Nemecek, joka ei näytä pätkääkään DeForest Kelleyn tulkitsemalta aidolta asialta. Tämä ei isommin haittaa, sillä pääosakolmikon kemiat toimivat yhteen todella hyvin. Ensimmäisen episodin loppuun ahdettu, lämminhenkinen naljailu kruunaa koko paketin.

Konemestari Scottyna puolestaan nähdään Chris Doohan, jonka nimestä Trekinsä tuntevat voivat päätellä sukujuuret. Chrisin isä James Doohan esitti Scottyä alkuperäisessä Star Trekissä sekä sarjaa seuranneissa elokuvissa.

She's not dead, Jim

Star Trek Continuesin ensimmäisessä episodissa törmätään kreikkalaisjumala Apolloon, joka on jostain syystä vanhentunut silmissä sitten viime näkemän. Tunnin mittaisen tähtiretken aikana pohditaan jumaluutta, johtamista ja uhrautumista käytännössä identtisellä sapluunalla alkuperäissarjaan verrattuna.

Kun lopputekstit rullasivat ruutuun, jäin keräilemään leukaperiäni epäuskoisena. Star Trek Continues on helvetin hieno tribuutti alkuperäissarjalle ja palaset ovat kohdallaan jatkoa varten. Star Trek Enterprise ja etenkin sysipaska Voyager veivät uskoni telkku-Trekiin, mutta fanit onnistuivat palauttamaan sen.

Talkooprojekti on hoitaa homman niin tyylikkäästi kotiin, että maksaisin tästä mielelläni ihan oikeaa rahaa. Toivottavasti taso pysyy yhtä korkealla jatkossakin. Sitä odotellessa kurssiksi kannattaa ottaa http://www.startrekcontinues.com/ ja varmistaa sarjan laatu omin sensorein.

Juho Kuorikoski