Legend of Grimrock - Kakkoslinnulle jää jättietanat

Mobiilirintamalla hyökkäävät muutkin kuin pienyrittäjät. Rovio käynnistää massahyökkäyksen vallatakseen menetetyt asemansa, Almost Human koukkaa sivustaan kohteenaan mobiilipelien unohdettu kohderyhmä. 

Onko vankiluolassa kenttää?

Ennen puhelinviihde tarkoitti sitä, että kuunneltiin Neiti Aikaa ja huokailtiin, nyt on meno toista. 

Huoh... Neljä vankia nakataan Grimrockin vankilaan, missä vapauden tiellä vaanii laumoittain hirviöitä ja nerokkaita puzzleja. Tiimi liikkuu ruudukolla kuin silloin 80-luvun lopussa. Samalla Grimrock edustaa niitä harvinaisia pelejä, joka ei kohtele pelaajaa avuttomana idioottina, joten sen kääntäminen iOS-ympäristöön tuntuu kyllä riskipeliltä.
iPad-versio oli kaikin puolin erinomainen, tökkimiskäyttöliittymä toimi yllättävän hyvin. Olin silti skeptinen kun Almost Human kertoi iPhone-versiosta, se kun ei ole suosikkipelikoneeni. Hearthstonea sentään tulee välillä plätkittyä jos on eristyksissä paikassa, jossa muut alustat eivät ole mahdollisia, mutta iPhonen saa paikalle köntissä salakuljetettuna. 

 

Töks töks vai nyks nyks? 

Rehellisesti sanoen minua kiinnosti vain, onko Grimmis mitenkään pelattava iPhonen piskuisella ruudulla. Koska sormeni ovat kuin tikut, jo iPhonen virtuaalinäppäimistön operointi tuottaa paljon viohrritä. 
Uskomatonta kyllä, Legend of Phonerockin napit on taidolla sijoitettu ja riittävän isoina. Itse asiassa peli toimii hyvin, suorastaan hämmästyttävän hyvin, melkein yhtä hyvin kuin iPadilla. 
IPhonen Grim ei edes maksanut mitään, koska omistin jo iPad-version. Eikä siinä kaikki: pelin saa tallennettua pilveen, joten kotona iPadilla pelattua peliä voi jatkaa iPhonella kummipojan ristiäisissä. Grimrockin tyyliin hommassa on puzzlen makua, ensin pitää löytää tempun mahdollistava pilvisymboli tallennusmenusta.
Hyvää työtä, mutta samalla haluan haastaa Almost Humanin tekemään Grimrockista vielä Apple Watch-käännöksen.

 

Legend of Grimrock

Almost Human
iOS, saatavilla Android, PC, Mac 
Testattu: iPhone 5S

91