Super Metroid (Wii/SNES)

Vauhdikasta scifi-ammuskelua, tasoloikkaa ja etenemisreitteihin liittyvien pulmien ratkontaa. Kuvauksen perusteella kyseessä voisi olla Metroid Prime -sarjan tuorein edustaja. Arvaus ei osu kovin kauas, sillä SNES:n Super Metroid -toimintaseikkailu tiivisti sarjan olemuksen fanien lämmöllä muistelemaan ja jatko-osien ahkerasti kopioimaan kuosiin.

Super Metroidin maailma on miellyttävän avoin: Samus saa loikkia vapaasti minne haluaa. Toistaiseksi luoksepääsemättömillä ovilla ja tunneleilla kiihotetaan mielikuvitusta jatkuvasti. Uudet varusteet, kutet sädeaseet, pallomuoto ja hyppyboosterit avaavat liudan uusia reittejä. Väyliä ei anneta ilmaiseksi, vaan kiinnostavat paikat pitää painaa kartasta huolimatta mieleen ja vanhoja loukkoja kolutaan usein uudestaan. Samasta syystä vaikea Super Metroid jumittaa usein, sillä vihjeiden ymmärtäminen vaatii pullamössöpelaajalta kovaa keskittymistä.

Super Metroid on klassisten 2D-toimintaseikkailujen aatelia. Se on viihdyttävä historian oppitunti Metroid Prime -faneille. Seikkailun rakenne, monipuolinen toiminta ja hauskasti äänet ovat häkellyttävän lähellä polygoni-inkarnaatioiden esityksiä. Ulkoasua lukuun ottamatta moderni Super Metroid on tiukkaa ja tarkasti rytmitettyä toimintaa.

86

Lisää aiheesta