Kirby and the Rainbow Curse - Vahatut pinkit pallerot

Muovailuvahamaa pelastetaan piirtämällä ruutuun sateenkaaren väristä siltaa Kirbyn kuljettavaksi.

Arvosteltu: Wii

UHAL Laboratories/Nintendo

Versio: Myynti

Moninpeli: 2–4 pelaajaa

Ikäraja: 3

Nintendon lastenkonsolimaine on perusteeton: Kirbyssäkään nappuloita ei tarvitse mihinkään.

Rainbow Curse lainaa ulkoasunsa muovailuvaha-animaatioista ja ohjauksensa elepeleistä, jopa onnistuneesti. Jahka elimistö tottuu vaahtokarkkimäärään ja näkökenttä palautuu normaaliksi, edessä on kahden tason hypipompiseikkailu, jossa Kirbyä ohjataan piirustamalla Wii U:n täppäriohjaimen ruutuun.

Tarinassa ulottuvuusportaali imaisee värit maailmasta. Muovailuvahan tuoksuinen Unimaa on niin viaton paikka, että hiilenmusta sydämenikin värittyy sitä mukaa, kun sivellin piirtää sateenkaarta. Kirbyn hyväntuulisuus on tarttuvaa sorttia. Kirby jää statistin rooliin, sillä pelin todellinen sankari on Elline-keiju, jota käskytetään piirtämällä näytölle. Pensselikeijun piirtämä viiva on Kirbylle astinlauta tai silta yli synkän virran, joten kentät selätetään kaksikon tiukalla yhteistyöllä. Kirbyn voi usuttaa hyökkäykseen ja liikkeelle tökkimällä, mutta esimerkiksi kierimissuuntaa vaihdetaan piirtämällä naaman eteen pieni viivanpätkä, johon törmätessään Kirby pyörähtää ympäri.

Pelimekaniikka luottaa pelkkään kosketusnäyttöön ja nappulaton systeemi toimii varsin hyvin. Tuhertelua tuetaan mainiolla kenttäsuunnittelulla, sillä nopeatempoista piirtelyloikintaa piristetään järkipähkinää kevyesti kuormittavalla ongelmanratkaisulla. Pelkkien kulkureittien ohella sateenkaaripensseli turvaa palleron pelastusretkeä katkomalla tieltä vesiputouksia, kuolemansäteitä tai muita Kirbyn turvallisuutta uhkaavia esteitä.

Etenemiseen haetaan kierrettä myös Kirbyn eri olomuodoilla. Sata tähteä keräämällä pikkupallo muuttuu mörssäriksi, joka jyrää läpi pelikentän, toisinaan sankari voi muuttua sukellusveneeksi tai panssarivaunuksi. Rainbow Curse on tankkipeli, joka sopii myös perheen pienimmille!

Vajaa kolmekymmentä tarinakenttää kattava juonipeli on nopeasti lusittu läpi, sillä vaikeustasollaan Kirby ei edelleenkään biletä. Lapsille ja lapsenmielisille suunnattu sateenkaariloikinta on helposti sulavaa viihdettä, jonka kautta juniorit voi hiljalleen koukuttaa kovempiin aineisiin.

Kirby sai luvan toimia omassa huushollissani jälkikasvun ensimmäisenä konsolipelikokeiluna. Vaikka vajaa parivuotias tyttäreni ei vielä pelaamaan pysty, hän jaksoi seurata hyvin Kirbyn matkaa läpi satukirjamaisten loikka-areenojen.

Kun pelaamiseen ei tarvita nappuloita eikä vaikeustaso suista murheen alhoon, holahtaisi myös Kirby heittämällä esimerkiksi iPadin ruudulle. Saatan vain kuvitella, mutta Nintendon viimeaikaisissa peleissä designia on yleisellä tasolla viety varsin railakkaasti entistä mobiilimpaan suuntaan. Kirby istuisi hyvin Nintendon kännykkäpelisuunnitelmiin, kun pelkkä alustanvaihdos riittäisi.

Graafisesti Rainbow Curse on eräs kauneimmista Wii U:n peleistä. Koko pelimaailma on rakennettu muistuttamaan muovailuvahaa ja persoonallinen kuvakieli erottaa Kirbyn geneerisestä monikulmiomassasta. Nintendo on oppinut pelaamaan alitehokorttinsa hyvin, sillä Captain Toadin ylikorostettu lelumaisuus saa hyvän taisteluparin muovailuvahapalleroista.

Kirby ei mullista maailmaa, mutta kynäohjattu muovailuvahaloikinta on tasaisen varma suoritus, joka visuaalisuudellaan hurmaa ne, jotka etsivät vaihtoehtoa harmaanruskealle sotakuvastolle. Jos sallitte, käyn nyt kirbymäisesti oksentamassa isoon puhelimeen sateenkaaren, jotta saan oman itseni takaisin.

Nappuloista riisuttu muovailuvahaseikkailu tarjoaa turkasen kauniin, mutta ikävän lyhyen loikkamatkan pumpulilla koristellussa halinallemaailmassa, jossa... Yörgh!

82