Testissä kaikki curling-pelit - Uusiksen jalanjäljissä

Herrasmiehet eivät kikata kun määrämittainen liukuu pesään, herrasmiehille se on arkipäivää. Penkkiherrasmiesten määrä on viime aikoina kovasti lisääntynyt.

Kun ensimmäisen kerran koko elämässäni olympialaisten aikana sanoin intoa täynnä "Tänään tulee Suomen finaalimatsi, pakko katsoa!", pelästyin itsekin. Hyvä jumala, onko minusta tullut spörtti?

Melkein. Sattumalta nähty naisten curling-matsi teki minusta(kin) curling-fanin neljäksi päiväksi, aina miesten finaaliin asti. Edes Kanadan jalkoihin jääminen ei poista sitä lämmintä hohdetta, joka jäi, kun Uusipaavalniemi ja kumppanit nitistivät Euroopan ulkobarbaarit, britit.

Kun olympialaisten jälkeen vielä tuntui kivissä kutinaa, oli pakko selvittää miten graniitti kiitää virtuaalijäällä. Kun diskasin alkeelliset Flash- ja Java-viritykset, listalleni jäi neljä nimeä. Niistä yhtä, Global Softwaren julkaisemaa TakeOutWeight Curling 2:sta, ei enää saa mistään. Kaupallista tarjontaa edustaa siis Saksassa äskettäin julkaistu Curling 2006, sharewarea edustavat Shotstone ja Granite. Konsoli-curlingia en löytänyt.

Melkoisena yllätyksenä virtuaali-curling paljastui niin hauskaksi, että koko toimituksen, naiset mukaan lukien, ruuduilla alkoi graniitti liukua. Ikävä kyllä moninpeli on kaikissa peleissä korkeintaan kaksinpeliä. Kokovirtuaalinen peli, jossa jokainen pelaaja olisi omassa kotipesässään kotona, olisi hemmetin hyvä lisäys. Toki täysmittaisen kahdeksanmiehisen täysmatsimoninpelin saa nytkin tehtyä, jos saman joukkueen pelaajat saa saman koneen ääreen, ja sitten vuorotellaan.

Ottaen huomioon, kuinka älyttömän suosittua curling Kanadassa on, miksi ihmeessä Kanadassa sijaitseva EA Sports ei ole saanut omaa curling-peliä aikaiseksi? Tullaan vaan olympialaisiin pieniä maita kiusaamaan, ...tana.

Curling 2006

Granite v1c

Shotstone

Lisää aiheesta