Uutisia

Brick Bratwurst kävi kymmenen vuoden päässä aikapallollaan ja toi meille uutiskimaran syksyn ECTS-messuilta vuodelta 2010.

Quake V tulee

Id on julkistanut Quake 5:n. Sen pohjautuu suureen tutkimukseen, joka selvitti Quake-yhteiskunnan halut ja tarpeet.

Firma loi verkkopelin Doomissa, siirsi sen internetiin Quakessa ja Quake 2:ssa ja korvasi yksinpelin deathmatch-harjoittelulla Quake 3: Arenassa. Quake 4:ssa Carmack rajoitti aseet railguniin ja sinkoon.

Pelaajien tahdosta Quake 5:ssa on enää pelkkä sinko, mutta sen kokoa on kasvatettu 250 prosenttia, ja sen kyljessä lukee "Da Gib-A-Nator". Deathmatchin nimi on muutettu megadeathmatchiksi.

Klaaneja on uusittu. Tutkimuksen mukaan suurimmassa osassa klaaneja on kaksi jäsentä, ja kahdessa kolmasosassa näistä toinen jäsen on joko äiti, pikkusisko tai perheen lemmikki. Niinpä Quake 5:ssa voi oman klaanin perustaa klaanibottien kanssa. Nämä pelaavat aina huonommin kuin pelaaja, ja osaavat sanoa joko "ya da coolest" ja "nice shot, Daddy-O".

Quaken tunnetuin fani, nimensäkin pelin kunniaksi muuttanut, virtuaalitodellisuuden kirjassaan Neuromancer keksinyt kirjailija William Gib totesi pelistä: "Its the best. I will never jack off again!"

Electronic Arts ja Microsoft yhteistyöhön

Electronic Artsin johtajapari Kang ja Kodos ovat Microsoftin johtajan Bill Gatesin kanssa sopineet eturistiriitansa. Microsoft saa ostaa Kiinan ja Venäjän, jos EA saa Euroopan. Yhdysvalloista kumpikin saa puolet, paitsi Kansasista, joka myydään Australiaan. "Kansas has always been a place like Oz", sanoo Australian pääministeri Judy Garland.

Bill Gates taistelee edelleen piraattisyytöksiä vastaan, jotka alkoivat kun Bill Gatesin yksityisposti levisi julkisuuteen. Kesäkuun 25. päivänä bill.gates@hotmail.com kirjoitti vahingossa comp.sys.ibm.pc.games.strategy -uutisryhmään "d00dz! U wAnnA pIr8 gAmEz??!? I g0t em". Gates väittää että viesti on väärennös, mutta asiantuntijoiden mukaan käsiala on selvästi sama.

Tappava pila

Hauskana pilana Westwood päästi aprillipäivän kunniaksi liikkeelle keksityn lehdistötiedotteen ja väärennettyjä kuvia pelistä nimellä Command & Conquer: Tiberian Moon, Stars & Milky Way. Westwood ilmoitti julkaisevansa pelin lokakuussa. Englantilainen PC Lamerz julkaisi kuusisivuisen arvostelun yksinoikeudella ja antoi 92 pistettä, vaikka valittikin puuttuvista tuotantojonoista.

Syntyneessä kohussa lehden päätoimittaja sai kenkää, nimellisenä verukkeena se että hän pelasi kotona ja vieläpä strategiapelejä. British Association of Game Journalists tuomitsi syytteen epärealistisena ja vaati päätoimittajan maineen puhdistamista.

Vaikka tapaus sattui jo keväällä ja sai laajasti kuuluisuutta, Tiberian Moon, Stars & Milkyway on edelleen PC Lamerzin lukijoiden odotetuin peli heti Quake 5:n jälkeen, niukasti Championship Manager 4:n edellä.

Eidos ja LucasArts yhteistyöhön

Viime jouluksi julkaistut 3D-seikkailut, Eidoksen Tomb Raider VIII ja LucasArtsin Indiana Jones & Raiders of the Tomb IV eivät myyneet odotetulla tavalla. Firmat yhdistävät nyt sankarinsa. Pelistä ei tiedetä muuta kuin että se paljastaa Indiana Joneksen olevan on Lara Croftin veli, heidän isänsä on Darth Vader ja kumpikin esintyy pelissä alasti. Pelissä on myös Laran sulho, ja myyntiporkkanana pelaaja voi skannata sille kasvonsa. "Ennakkotilaukset ovat ylittäneet seitsemän miljoonan rajan", kertoo firmojen lehdistötiedote.

Ikävänä sivujuonteena Lara Croftin vuonna -05 kuolleen kehittäjän, jonka nimeä kukaan ei muista, hauta on ryöstetty.

Strategiaboomi jatkuu

Hillitön vuoropohjaisten, toiseen maailmansotaan sijoittuvien raskaiden strategiapelien boomi Yhdysvalloissa jatkuu. Gary Grigsbyn The Second World War 1939_1945 pysyy toista vuotta myyntilistojen ykkösenä. Uraauurtavassa pelissä on nimeltä jokainen sotilas, joka osallistui sotaan, ja yhden viittä minuuttia kuvastavan vuoron pelaamiseen menee neljä kuukautta. Juuri julkaistu päivitys 1.05 lisää sotilas Hiro Nabuton ja muuttaa Feldwebel Erich Wurstin Heinrich Wurstiksi. Kalustoon ilmestyvät aiemmin unohtuneet Supermarine Spitfire -hävittäjä sekä 88 mm saksalainen AT-tykki.

Britanniassa vuoropohjaisten pelien renesanssia vastustetaan edelleen. The Tiberian Sons vaatii lakia vuoropohjaisia pelejä vastaan ja rahoittaa kampanjaa myymällä T-paitoja, joissa on vaihtoehtoiset tekstit "Beardy!", "Pants!" tai "No hex please, we are British".

Episode 3:sta peli

Star Wars Episode 3: Exiting Situations kääntyy peliksi. 3D-seikkailu seuraa varsin tarkkaan elokuvan juonta, jossa Anakin Skywalker ewok- ja jawa-armeijansa ottaa yhteen senaattori Palpatinen ja tämän mustan jedin, Darth Jar Jar Binksin kanssa. Anakinin täytyy pelastaa vaimonsa Amidala ennen kuin Palpatine ehtii tämän kanssa naimisiin. Anakin kääntyy Voiman pimeälle puolelle huomattuaan, että Lukella ja Leialla on Obi-Wanin silmät.

Pelin tekee Clueless Studios, joka lupaa pelin olevan täynnä Star Wars -henkeä, aina elokuvan päättävää Binksin ja Anakinin pierutaistelua myöten.

Lyhyesti

EA Sports julkaisee NHL 2010:n. Merkittävimpänä erona NHL 2009:een kiekon väritys vaihtuu kotijoukkueen mukaan.

Daikatana myöhästyy pikkaisen, kertoo John Romero. ION Storm vaihtaa Quake 4:n pelimoottorista uuteen Quake 5 -pelimoottoriin. Daikatana ilmestyy jouluksi.

Amiga tulee jälleen. Kumpikin Amiga-fani riemuitsee, kun kynänterottimia valmistava Der Sharpenzetter Gmbh ilmoitti ostaneensa konene oikeudet ja alkaa valmistaa joko seuraavan sukupolven kotitietokonetta tai Amiga-merkkistä kynänteroitinta.

Pelifirmat ovat jälleen osoittaneet kiinnostusta Linuxiin! ECTS-messuilla Interplayn markkinointijohtaja katsoi Linuxin osastolla demokonetta ja lausui todistajien mukaan "Hauska pingviini!"

Lisää aiheesta

 • Palkintojen aika

  Vuoden lopulla pidetyssä Niko2008-gaalassa arvovaltainen raati valitsi kuluneen vuoden merkittävimpiä pelikulttuuritapahtumia. Äänestys sujui täydellisen yhteisymmärryksen merkeissä.

  Vuoden peli: The Witcher Enhanced Edition

  Jopa Ron Perlman äännestäisi Enhanced Editionia koko…
 • Arcademäen sankarit

  www.animal-crossing.com/cityfolk

  Animal Crossing on enemmän harrastus kuin peli, sillä säännöllisellä ja pitkäjänteisellä paneutumisella Eläinristeyksestä saa eniten irti.

  Elämäsimulaattori Animal Crossing on Nintendon omalaatuinen virtuaalinukkekodin, kalenterin, tamagotchin ja…
 • Pelifornication

  Toimittaja Nirvi on Gamestoliiton parisuhdeneuvoja, joka opettaa pelaajia ymmärtämään erilaisia pelejään ja pelialustojaan. "Jengi hei, älkää jähmätkö!" on hänen sanomansa maailmalle. Vapaa-ajallaan toimittaja Nirvi pelaa vain venäläisiä strategiapelejä, vain mustalla PC:llä,…