Uutisia

Kun kerran väitetään, että olemme myöhässä, niin julkaistaan nyt sitten pätkiä Pelit-lehden uutispalstalta vuonna 2001. Uutiset toimitti Brick Bradford (joka saapui tänne aikapallollaan).

Tietokonepelit kriisissä

Uusimman Hollywood Interactive Entertainment & Educational Fun -lehden mukaan tietokonepelien myynti on romahtanut melkein 30 prosenttia. Lehti haastattelee Accessin suunnitteluryhmän johtajaa, jolla on selvä käsitys syystä: "Nykyaikainen peli vie keskimäärin 7--16 CD-levyä, ja ihmiset eivät enää jaksa vaihdella niitä." Access Interactive siirtyykin tukemaan XCBMS-järjestelmää, jossa yhdelle kuplalle saadaan noin 60 CD-levyn sisältämä data. "Näin voimme todella panostaa animaatioon ja CD-tasoiseen ääneen. Markkinointiosastomme ehdotuksesta kokeilemme myös vähentää niin sanottuja puzzleja ja interaktiivisia osuuksia, jotka vain pilaavat pelin rytmitystä."

Täysin eri linjoilla on Origin Interactiven johtaja Chris Roberts, joka mainostaa tulevaa Wing Commander VI: Liver of Lionia ensimmäisenä interaktiivisena elokuvana. "Uskon, että WC VI tulee mullistamaan koko peliteollisuuden. Kun juonessa joudutaan avaruustaisteluun, se onkin katsoja, joka joutuu osallistumaan ja itse lentämään", kertoo Roberts.

Wanhojen pelien paluu

Pelimyynnin laskiessa pelitalot ovat päättäneet tehdä suosituimmista peleistään ajan hengen mukaisia uusversioita. Origin Interactive julkaisi tänään ennakkotietoja klassikkona pidetyn, nykyajan kasvaviin vaatimuksiin sopeutetun Ultima V: Warriors of Destiny Goldin uudesta WarpDows-versiosta.

Lord British on hävinnyt, ja pelastaakseen hänet joutuu Avatar taistelemaan tiensä läpi mystisten alueiden, kuten Britannian ja Underworldin. Joka tasolle on kätketty Britishin palanen, ja tason lopussa pelaaja joutuu vastakkain Shadowlordien kanssa. Lopussa kohdataan itse Blackthorn. Avatar heittelee ensin vain tikareita, mutta löytää vahvempia aseita pelin kuluessa. Bonustasoilta Avatar löytää myös rehuja, joita yhdistämällä voi taikoa.

Avatariin on käytetty 17.000 animaatioframea, ja siinä on myös upea viisitasoinen parallaksiscrollaus. Tämä roolipeli ilmestyy keväällä.

Uusi Sivilisaatio

MicroProse Interactive puolestaan kaivoi esiin kaikkien aikojen megahittinsä, Civilizationin. Veteraaniohjelmoija Mike Singletonin käsissä karun näköinen peli on muuttunut Civilization -- The Gold and The Beautiful -versioksi. Vaan miten se eroaa vanhasta?

CivGold on toteutettu 5D-Fracxeleillä (tm), ja siinä 3000 miljardia neliökilometriä tutkittavaa aluetta upealla 3D-grafiikalla. "CivGoldin maailma on useita kertoja suurempi kuin oma Maapallomme", kertoo Singleton. "Vastustajia on nyt kahdeksan, ja jokainen käyttää huippuhitistäni Starlordista kehitettyä AI-rutiinia." Valitettavasti pelin koko ja Berliinin filharmoonikkojen esittämä soundtrack aiheuttivat muutoksia itse peliin.

"No, Wonder of The Worldeja saimme kaksi mukaan ja edistysaskeleita onnistuimme pusertamaan mukaan lähes yhdeksän. Mutta taistelut neljän erilaisen yksikön välillä voi nyt käydä reaaliajassa", kehuu Singleton.

Tämä varma hitti ilmestyy jouluksi.

Vuoden pelikö?

Avaruusalus Discovery aloitti tänään salaisuuksien verhoaman tutkimusmatkansa kohti Saturnusta. Pelioikeudet sai Ocean Interactive, ja elokuvaoikeudet myytiin MGM:lle, joka harkitsee ohjaajaksi joko Stanley Kubrickia tai Renny Harlinia. Elokuvan nimestä käydään vielä keskustelua, johdossa ovat "2001 -- Space Odyssey", "Pod Bay Doors" ja "Babes on Orbit".

"Juonesta emme tiedä, mutta pätkiä elokuvasta käytetään ja myyntipakkaus tulee olemaan musta monoliitti", kertoo Oceanin markkinaosasto. "Daaa Daaa da-DAA", spracht also Zarathustra. "Dum dum dum dum". Peli ilmestyy ensin HAL-9000-formaatissa, myöhemmin muille koneille.

Uusi tikku Logitechilta

Logitech Thinkman on maailman ensimmäinen ajatuksella ohjattava peliohjain. Ohjaimen sensorit oppivat liikesuunnat ja muut toiminnot muuttuvista aivoaalloista pelaajan niitä ajatellessa.

Thinkmanin piti tulla markkinoille viime jouluna, mutta se myöhästyi, koska luultiin ettei tikku toimi. "Kyllä tikut toimivat ihan oikein," nauraa nyt Veijo Logitech, "mutta toista kertaa emme niitä englantilaisilla peleillä testaa."

Lisävarusteena Thinkmaniin on saatavissa cerebraalikaapeli, jolloin tikkua voivat käyttää nekin pelaajat, jotka eivät ajattele omilla aivoillaan. Logitechia tuo Suomessa maahan DropTonics, kyselyt näppärimmin e-maililla, osoite snd--nsssnwrk://23-56--cll@dton(DTON)@infosys^^.crapnet.eu.fi -bin-noret /single.

Mortal Kombat oikeuteen

Acclaim Interactive on joutunut Jenkeissä oikeuteen. Syynä on Mortal Kombat IV Megaturbossa Lee Har Weyn fatality, jossa vastustaja työnnetään avoautoon ja CIA ampuu häntä päähän. Tiukkapipoiset jenkit ovat ottaneet nokkiinsa. Lisäksi Hyper-Nintendo-versiossa avoauto muutetaan polkupyöräksi.

Asioista perillä olevat kertovat Acclaimin vapaaehtoisesti muuttavan Bondius Bill Atucen fatalitya (jossa vastustaja ruuvataan ristiin) välttääkseen muut mahdolliset oikeusjutut.

Lyhyesti

Mechwarrior II, jonka piti tulla pääsiäiseksi, myöhästyy vähän ja ilmestyy marraskuussa, kertoo Activision Interactive.

Amiga Virtual Interactiven toimitusjohtaja David Pleasancen mukaan Commodoren tilanne ratkeaa kuukauden sisällä. "Me voitamme varmasti", toteaa Pleasance.

SimTexin mukaan Master of Magicin 6.4 -versio poistaa viimeisetkin bugit, ja tietokoneen ohjaamat yksiköt ovat aggressiivisia.

id Interactive Software, tunnettu suosituista peleistään Doom, Quake ja Pong, kertoi tänään ostaneensa Microsoftin osake-enemmistön. "Windows 2002 tulee varmasti yllättämään monet", kertoi toimitusjohtaja Wilbur.

Lisää aiheesta

 • Palkintojen aika

  Vuoden lopulla pidetyssä Niko2008-gaalassa arvovaltainen raati valitsi kuluneen vuoden merkittävimpiä pelikulttuuritapahtumia. Äänestys sujui täydellisen yhteisymmärryksen merkeissä.

  Vuoden peli: The Witcher Enhanced Edition

  Jopa Ron Perlman äännestäisi Enhanced Editionia koko…
 • Arcademäen sankarit

  www.animal-crossing.com/cityfolk

  Animal Crossing on enemmän harrastus kuin peli, sillä säännöllisellä ja pitkäjänteisellä paneutumisella Eläinristeyksestä saa eniten irti.

  Elämäsimulaattori Animal Crossing on Nintendon omalaatuinen virtuaalinukkekodin, kalenterin, tamagotchin ja…
 • Pelifornication

  Toimittaja Nirvi on Gamestoliiton parisuhdeneuvoja, joka opettaa pelaajia ymmärtämään erilaisia pelejään ja pelialustojaan. "Jengi hei, älkää jähmätkö!" on hänen sanomansa maailmalle. Vapaa-ajallaan toimittaja Nirvi pelaa vain venäläisiä strategiapelejä, vain mustalla PC:llä,…