Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Mile ja The Walking Dead Season 2 Episode 2: A House Divided

Bigbyn seurassa on Flycatcher, se sammakko jonka prinsessa muutti suudelmalla eräänlaiseksi mieheksi.

Lumikki vastaan Clementine

Telltale on siitä hauska firma, että tällä hetkellä se kilpailee vain itsensä kanssa, kahdella ihan omaa luokkaansa olevalla episodipelisarjalla.

Zombit läpilyöneeseen sarjakuvaan ja tv-sarjaan The Walking Dead perustuva peli on jo toisella kaudellaan, ja toisessa episodissa. Pääosassa on 11-vuotias Clementine. Hyvin Lee pikku Clementinen ekalla kaudella opetti, neidillä on henkiinjääminen hanskassa paremmin kuin monella aikuisella.

Wolf Among Us pohjautuu Vertigon julkaisemaan Fables-sarjakuvaan, joka kertoo meidän maailmassamme maanpaossa elävistä satuhahmoista. Pelissä parivaljakko Iso Paha Susi ja Lumikki ratkovat murhamysteeriä Fabletownissa.

Peleistä ilmestyy episodi hyvin karkeasti ottaen vuorokuukausin. Mutta kumpi on parempi?

Kissatappelu! Maailma muuttuu mutta Clementine pärjää.

Munamiehen kuolema

Walking kakkos-Deadin ykkösjaksossa päivitettiin Clementinen nykytilanne ja naitettiin hänet uuteen ryhmään. Kakkososassa  ryhmä potkitaan liikkeelle kohti konfliktia, jota selvitellään ainakin Episode 3:n verran.

The Walking Dead on tasaisen laadukasta normimenoa, josta vähän paistaa se että asioita vielä pohjustetaan. On huvittavaa, että Walking Deadin emotionaalisesti riipaisevin kohtaus on tällä kertaa se kun Clementinen pitää päättää mihin pöytään istuu syömään.

Wolf Among Us on jo kolmannessa osassa, ja mahdollinen koko kuvio alkaa jo hahmottua, kun jakson lopussa peliin tuodaan uusia pelaajia. Jaksossa on yksi ongelma: se että  päämaalin tietää heti alusta alkaen vääräksi.

Kyllä nyt Telltale on haksahtunut fallistiseen symboliikkaan.

Last of iso paha sus’

Kuulostaakseni kriitikolta pohdiskelin että Wolf oikeastaan toistaa Walking Deadin ykköskauden kuviota, jossa Lee opettaa suojatilleen Clementinelle elämän uusia karuja totuuksia.  Snow White eli Lumikki on kokematon Fabletownin virkailija, jota Fabletownin seriffi Bigby kuljettaa yhteisön pimeällä puolella.

Kun Lee oli murhaaja, joka tappoi vaimonsa vihapäissään, Bigbyn, eli siis tarunomaisen Ison Pahan Suden, pitää pysyä pitämään susiutensa sisällään. Jos Bigby ihan perustellusti pätkii metsuria, repii jollain käden irti tai katkaisee kaulan, Lumikki katsoo kauhuissaan silmät suurina, ihan kuin Clementinen vanhempi versio.

Wolf esittelee uuden hahmon, Bloody Maryn. Kun peilin edessä sanoo kolme kertaa Bloody Mary, niin verinen Maria ilmestyy ja vie silmät. Jäin miettimään, että jos sanookin vuorotellen Bloody Mary ja Candyman, ilmestyvätkö kumpikin? Ja käyvätkö ne minun vai toistensa kimppuun?

Kenny lähetti minut

Ällistyttävän hyvin Telltale onnistuu punomaan kiehtovaa tarinaa. Riipaisevia käänteitä, kiinnostavia ihmisiä, dialogia joka kulkee: Telltale on seikkailupelien HBO.

Lumikki häviää kyllä omenalle mutta voittaa klementiinin, sillä jos tarinan kiinnostavuuden mukaan mennään, niin Wolf Among Us vie voiton. Tosin nyt siinä se Telltalen ainoa merkittävämpi ongelma on poikkeuksellisen näkyvä. Pelillisiä elementtejä ei oloe kuin ihan pikkuinen ripaus, Susi on hyvin pitkälle jo puhdasta interaktiivista fiktiota.

Walking Deadissa on muutama selkeä pelillinen kohtaus, mutta niin zombipelissä pitää kyllä ollakin.

Wolfin ja Walkingin keskinäinen paremmuusjärjestyksen setviminen on vain ajatusleikkiä, koska jokainen kuitenkin pelaa kumpaakin.

 

PC, saatavilla Mac

Telltale

Minimi: Core 2 Duo 2GHz, 3 Gt RAM, DX9.0c yhteensopiva näyttökortti  512 Mt VRAM

Moninpeli: ei

Testattu: Quad Core 2600k (3.5 Ghz), 8 Gt RAM, NVIDIA GeForce GTX560 Ti

Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Mile: 87

The Walking Dead Season 2 Episode 2: A House Divided: 85

86