Yoshi’s New Island – Taskuliskodisko

Nintendon taskunauris sai oman vauvakirjansa.

Super Mario tarvitsee kaikkien supersankareiden tavoin oman syntytarinansa.

Neitseellisen syntymän asemasta haikara toimitti putkimiehet oikeaan osoitteeseen, mutta ylityöllistetty lintuparka vei kaksoset ensin väärälle ovelle, sen jälkeen taikakoopa Kamek kaappaa Luigin ja Mario joutuu eroon veljestään. Putkimies putoaa keskelle Yoshi-saurusten sukukokousta. Vauvafoorumin neuvonpidon päätteeksi liskot ojentavat auttavan pikkueturaajansa.

Yoshi’s Island on jatko-osa SNES-klassikolle ja nostaa pääosaan dinot, itse Super Mario on vain vaippaikäinen matkamies. Taskukokoisen hevisauruksen tavoitteena on vapauttaa oma saarivaltio valloittajien ikeestä ja siinä sivussa pelastaa Luigi.

Kun jättivihollisen syö...
...Yoshi saa jättimunan.

Muna suussa

Reppuselässä nököttävästä pirpanaputkimiehestä ei ole pelastamaan päivää. Jos Yoshi ottaa kipiää, Mario alkaa parkua, imeytyy kuplaan ja leijailee omille teilleen. Taapero on palautettava liskon kyytiin ennen kuin Luigin kaapanneet pahikset vievät toisenkin veljmiehen.

Alkuperäinen Yoshi’s Island oli yksi aikakautensa parhaista tasoloikista. Värikynäpiirrosta muistuttavaan grafiikkaan verhottu liskoloikka oli paitsi kaunis, myös kekseliäs, sillä Marion muuttaminen avuttomaksi matkalaiseksi piristi pelimekaniikkaa. Puuväritöherrystä imitoivalle kuvakielelle polygoneista väkerretty jatko-osa ei pärjää, mutta matalan tarkkuuden monikulmiosoosia kelpaa tuijotella 3DS:n tulitikkuloodasta. Kolmedeetehosteilla ei kaksiulotteisessa loikkapelissä ole mitään virkaa.

Yoshi on leppoisa loikkapeli. Nintendon viimeaikaisia hyppelyitä armollisempi vaikeustaso tekee loikkaviihteestä sopivaa hupia rähmänäpeillekin.  Lisäelämiä jaellaan liukuhihnalta ja kentät sopivat fiilistelijöille, mutta nuohoajat saavat jokapäiväisen haasteleipänsä keräämällä kaiken mahdollisen tilpehöörin mukaansa. Omiin itsenäisiin teemoihinsa jaetut kenttäniput ovat juuri passeleita bussimatkoille tai kahvitauoille.

Myös pomotaistelut ovat inhimillisiä. Esimiehet tippuvat muutamasta niitistä, joten pusertamisen asemasta loppuvihut ovat sopivia välipysähdyksiä loikkamatkalla. Yoshit hoitavat vastarinnan pesäpallotyyliin. Monsut popsitaan ja sen jälkeen pullautetaan muniksi. Letkana perässä jolkottavaa jälkikasvua käytetään heittoaseena. Yoshin apuna on automaattisesti liikkuva tähtäin, jonka perusteella vihuja vedetään käkättimeen

Toisinaan vastaan talsii jättimonsuja, jotka muuttuvat sauruksen suussa astetta isommiksi muniksi. Ne tekevät entistä enemmän vahinkoa. Jättikokoinen teräsmuna taas toimii kätevänä painona, joka tuhoaa kaiken tieltään ja toimii painolastina, jos lisko joutuu veden varaan ... hei, älkää olko lapsellisia!

Yoshi pystyy muuntautua moninaisiksi käyttöesineiksi aina sukellusveneestä piikkauskoneeseen. Minipeleissä muuntogeenistä dinoa käskytetään kallistelemalla 3DS:ää. Pätkät ovat onneksi varsin lyhyitä, sillä oma kärsivällisyyteni sietää huonosti tällaista kikkailua.

Onneksi kovimmat paukut on satsattu vanhan koulukunnan 2D-hyppelyyn, joka on tunnetusti Nintendon leipälaji. Yoshin Uusimaa istuu hienosti konsolijätin loikkakavalkadin jatkeeksi. Yoshi’s New Island on mukavan kevyttä taskupelattavaa, joka toimii tehokkaana verenpainelääkkeenä hankalampien loikkapelien väliajalla.

Vaikeustaso sopii aloittelijallekin.

Nintendo 3DS

Nintendo

Versio: Myynti

Ikäsuositus: 3+

 

 

85

Lisää aiheesta