Valitse vuoden 2017 paras peli

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 22.12.2017.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Skyward Swordia pidetään yleisestikin aika huonona pelinä Zelda-sarjassa. Wind Waker on oma suosikki Zelda-sarjassa. Breath of the Wild myös upea.

    En kyllä tuote hengettömyysväitettä ymmärrä. Esim. Marioissa on niin älyttömän positiivinen vire ja kivoja jippoja miltei jokaisessa sarjan pelissä, että ei niistä voi kuin pitää. Ja ei pidä unohtaa upeita orkestroituja musiikkeja.
     
  2. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Ocarina of Time ei ole kestänyt aikaa kovin hyvin. Itselläni ei ollut Nipa kuusnepaa ja peli tuntui köpöiseltä jo Gamecube-aikakaudella. Sain sen WW collector's editionin mukana ja yritin päästä siihen sisään mutta hiustyylit ja tekstuurit olivat auttamatta vanhentuneet.
     
    Mason ja Tulispa pouta tykkäävät tästä.
  3. jj

    Joni Rintala jj

    Muokkasin vähän. Tuota Galaxia kokeilin delfiinillä ja aika kamalaa se oli, oli kuin pelaisi jotain hedelmäpeliä jossa kassakone pitää iloista kilinää ja värejä vilkkuu että tulee hyvä mieli kerätä kolikoita ja hedelmiä asteroidin paloja tjsp. Huomaa kyllä helposti minkälaiselle yleisölle pelejä tehdään, kun ne kulutustavarana (panoksina) toimivat esineet nollataan jokaisen kentän alussa ja saat kerätä iloisesti taas uudestaan ja uudestaan.
     
  4. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Hyvistä peleistä pitävälle yleisölle?
     
    Mason ja Dreadnaught tykkäävät tästä.
  5. Nihilant

    Saska Lång Nihilant

    Ocarina toimii ihan hyvin 3DS-versiona kun pelin särmiä on viilattu ja grafiikkaa paranneltu.
    Oma suosikkini edelleen Twilight Princess, sitä ei voi ylittää.
     
  6. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    No minusta etenkin itse Mario on ihan super raivostuttava hahmo. Sen sijaan vaikka jotkut (uudet) Raymanit hanskaavat tuon pirteyden tuhannesti paremmin. Vaan eiköhän Mariotakin jaksa joskus tulevaisuudessa lasten kanssa paremmin. En siis sano että Mario Galaxy olisi huono peli, ei varmasti ole, mutta minuun sen estetiikka ei pure yhtään. Ja tietysti osasyynä myös Wii ja sen tunnottomat paskaohjaimet. Juuri surkeat kontrollit Skyward Swordinkin tuhosivat.
     
  7. Nihilant

    Saska Lång Nihilant

    Uusimpien Raymanien ärsyttävät ilmeilyt ja Jar Jar-henkinen habitus lähinnä saavat ikeneni vuotamaan verta.
     
    Muokattu: 29.12.2017
  8. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    [​IMG]
     
    Mason ja Dreadnaught tykkäävät tästä.
  9. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Raymanit on vain vähän huono vertailukohta, kun ovat 2D pelejä. Hyviä toki, mutta aika kaukana suunnittelupuolen nerokkuudesta Galaxyihin (tai melkein mihin vain 3D Marioon) verrattuna. Eihän niistä oikeastaan jää mieleen muuta kuin tyyli.

    Ja jaksan aina edelleen ihmetellä, miten wiin kontrollit muka vai pilata pelejä niin monelle. Toki ne olisi perinteisinä selkeämpiä, mutta en ikinä kokenut niitä pelikokemusta mihinkään suuntaan muuttavana riippakivenä. Hyvä peli on hyvä peli ja hahmot liikkuu kapulallakin.
     
  10. Issaries

    JAAKOLA JANNE Issaries

    Kaippa niihin tottuisi jos käyttäisin niitä enemmän.
    Tällä hetkellä pitää keskittyä liikaa kapuloihin, joka haittaa pelistä nauttimista.

    Onneksi hyvät wii-pelit tukee padia.
     
  11. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Reiskassa on vähän erilainen ote, kuin Marioissa. Enemmän kieli poskessa ironisesti mutta silti hyvällä fiiliksellä. Sekä Reiskoja, että Marioita ollaan meillä pelattu lasten kanssa ahkerasti.
     
  12. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

  13. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Rabbidsin ja Edith Finchin korkeat sijoitukset yllättivät kyllä!
     
  14. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Näyttää täysin sattumanvaraiselta listalta ja miksipä ei. Ykkösenäkin täysin hengetön peli.
     
  15. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Taitaa vaan harmittaa kun Nier ja Nioh ovat ansaitsemillaan paikoilla listan häntäpäässä Veikkaan että toi perustuu EG:n toimittajien sisäiseen äänestykseen. Silloin noi Nintendon suurinta osaa melko paljon miellyttävät pelit pärjäävät. Ja Destiny 2 (joka on ainoa ”täh?” -luokan sijoitus omaan silmään tolla listalla). Muuten ihan fiksun oloinen lista, jos uudet ideat ja kaikin tavoin hiottu toteutus ovat arvioinnin ykköskriteereitä.
     
    Muokattu: 30.12.2017
  16. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Harvemmin kriitikkolistat liikuuttaa suuntaan tai toiseen. Eihän tuossa ole mukana edes yhtään täkyä, mitä tekisi mieli kokeilla listan näkemisen jälkeen. Se on varman päälle pelaavien kriitikoiden merkki.
     
  17. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Nex Machinan päätyminen top kymppiin on kuitenkin hienoa! Harmi vaan, että Housemarque ilmoitti vähän aikaa sitten, etteivät heidän nykyisenkaltaiset arcade-räiskinnät myy, joten pakko kokeilla tehdä jotain muuta.

    Mites toi Edith Finch, onko mistään kotoisin?
     
  18. videowarrior

    Paavo Saalasti videowarrior

    Kai siitä ovat kaikki muut paitsi Pelit-lehti tykänneet.
     
  19. MichaelB

    Mikko Ämmälä MichaelB

    Olen aina ihmetellyt tuota Suomi-henkeä, että väkisin tehdään jotain sellaista joka ei varmasti myy vaikka kyvyt riittäisi vaikka mihin.

    Jonkun Cities Skylinen tai Summer Carin menestys pitäisi jo kertoa - ei niitä kasaripelejä pelihallista tai ysäri-sharewarea uudella nimellä. Pitää tehdä sitä mihin pelaaja haluaa samaistua.

    Bugbearikin olisi varmaan alan johtotähti jos olisi Rally Trophyn jälkeen satsannut oikeaan autosimuiluun eikä romuralliin.
     
    Muokattu: 30.12.2017
    cbel1 tykkää tästä.
  20. Atlas

    Ville Ranto Atlas

    videowarrior tykkää tästä.
  21. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Pelasin itse asiassa eilen. Sellainen parin tunnin tapaus. Hyvä tarina ja yllättävän monipuolinen kerronnaltaan ollakseen "vain" kävelysimulaattori. Helppo suositella.
     
  22. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Housemarque tuskin on "väkisin" tehnyt maailman parhaita arcade-räiskintöjä. Kyllä heidän peleistään paistaa läpi intohimo lajia kohtaan.

    Pelolla ja mielenkiinnolla odotan, että (taivas varjele) mitä sieltä tulee, nyt kun muuttavat tyyliään. Tekniikkapuoli heillä on erittäin hyvin hallussa.
     
  23. Dreadnaught

    Aslan Abioqa Dreadnaught

    Ja jos verrataan vaikka Supercelliä ja Housemarqueta, niin jälkimmäinen saa multa sata-pata respect-pistettä ja ensinmainittu nolla, vaikka rahantekokyvyssä pojot menee just toisinpäin.
     
  24. cbel1

    Jukka-Pekka Hautanen cbel1

  25. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Joo vaikka en Nex Machinaa ainakaan tähän mennessä ole hirveästi jaksanut, niin onhan se ihan selkeästi laatutyötä ilman suurempia kompromisseja. Harmi että genre on vain kaupallisesti niin vaikea.
     
  26. Celebros

    Harri Ilkko Celebros

    Osunko oikeaan jos arvioin, että olet pelannut tuosta kärjestä tuurilla yhtä peliä?
     
  27. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Tai sitten vain yksi mitätön nimi suht kilpaillulla alalla.
     
    Muokattu: 30.12.2017
  28. cbel1

    Jukka-Pekka Hautanen cbel1

    En tiedä mihin rajaat kärjen, mutta jos lasketaan etusivulta niin ei pidä paikkaansa. Tuon listan ekan sivun pelien (ei tietenkään koske kaikkia nimikkeitä) genret eivät vain itseäni kiinnosta tippaakaan tai en pidä kyseisistä peleistä läheskään niin paljoa kuin listan äänestäjät. Esim. joku hyväksi kehuttu Hollow Knight tuli ostettua ja jälleen petyttyä. Todella keskinkertainen peli ja jäi kesken.
     
    Muokattu: 30.12.2017
    Celebros tykkää tästä.
  29. MichaelB

    Mikko Ämmälä MichaelB

    Nyt on mitätön nimi alalla joka pitäisi olla heidän heinää. Eivät saa sata vuotta tehtyä peliä early accessista mihinkään ja ovat konkassa.
     
  30. MichaelB

    Mikko Ämmälä MichaelB

    Mulla vituttaa eniten että selvä tekninen kyvykkyys hukataan nicheen *) - kun se sama kyvykkyys yhdellä oikealla superpelillä suoneen mahdollistaisi kymmenen 2d shoot-em uppia samassa virrassa.

    *) painija Aleksander Karelin. Maailman ylivoimaisin urheilija aikanaan lajissaan ja fyysinen ihme. Työnsi 1989 miesten kuulaa harjoittelematta 22m (lähde Suomen heittomaajoukkuevalmentajat tuolloin), mutta laji ei kiinnostanut vaikka kuinka neukkujen yleisurheilupiirit houkutteli. Mielekkäämpää on toki hikinen raskaan sarjan miesliha.
     
  31. Jaime Kubovski-Käki

    Aki Kuuppelomäki Jaime Kubovski-Käki

    Käsittääkseni Wreckfestiä ei tehdä koko ajan, vaan iso osa ajasta menee alihankintahommia tehdessä, jotta saadaan rahaa tehdä Wreckfestiä taas jonkin aikaa. Ei se Early Access niille paskaakaan tuottanut. Konkan partaallahan nämä pienet pelifirmat muutenkin tuntuvat pitkälti pyörivän.

    Early Access oli muutenkin ihan helvetin iso virhe, koska se on ollut pelkkää imagotappiota alusta saakka. Bugbearilla ei käsitetty, mitä alfarahoitus vaatii (jatkuvaa rahoittajien paaapomista kieli niin syvällä niiden anuksessa, ettei paska edes maistu enää, ja todella nopeaa päivitystahtia), eikä kyetty sopeutumaan siihen. Olisi kannattanut vaan kaikessa hiljaisuudessa kehitellä peliä niiden alihankintahommien varassa ja etsiskellä julkaisijaa.
     
    Muokattu: 31.12.2017
    Dreadnaught tykkää tästä.
  32. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    No onhan paini ihan eri kiinnostavuudessa kuin joku kuulan viskominen, eli sikäli sen ymmärtää. Nykyisinhän Karelin varmaan menisi suoraan UFC:hen.

    Mutta jännä lista. Tilasin eilen Switchin niin pääsee vihdoin testaamaan ton Rabbidsin. Mario Odyssey taitaa jäädä lopulta välistä, ei vaan näytä kovin kiinnostavalta.
     
  33. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Puhumattakaan siitä kuinka harrastettu laji se on edelleen, vaikka sillä ei johonkin xgameseihin pääsekään. Ja mitä Karelin olisi toisessa nichelajissa sitten saavuttanut? Tuskin olisi ollut voittamaton 13 vuotta, voittanut kolmea olympiakultaa ja yhtä hopean, ja tullut lajin legendaksi. Historiassa on ollut aika vähän henkilöitä, jotka ovat kyenneet raskaassa sarjassa 5-pisteen junttaan eli nostaa reilusti yli satakiloinen vastusteleva äijä ilmaan ja heivata tämä sitten "ilmavassa" kaaressa niin, että sen jalat menevät pään yli (jotenkin tohon suuntaan se sääntö muistaakseni meni).

    M.K
     
    Mason tykkää tästä.
  34. cbel1

    Jukka-Pekka Hautanen cbel1