Amerikkalais-DVD:t toimimaanJenkkikake Euro-Xboxissa

Eurooppa on DVD-elokuvien suhteen todellinen periferia verrattuna Amerikkaan. Valikoima on suppeampi, hinnat kalliimpia ja bonus-materiaalien ja DTS-ääniraitojen puuttuminen on yleistä. Ja ketäpä ei kismittäisi, kun amerikkalaiset voivat monasti ostaa uutuuselokuvan DVD:llä ennen kuin se on ehtinyt edes teatterilevitykseen Suomessa.

Aluekoodit vaikeuttavat amerikkalaislevyjen katselua. Euroopasta ostettu DVD-soitin osaa lukea vain Euroopassa julkaistuja DVD-levyjä. Koodien ohitukseen on keino, joskin usein se tarkoittaa epämääräisten modipiirien kolvaamista soittimen sisuksiin.

Xboxin omistajilla on harvinaisen yksinkertainen väylä päästä nauttimaan amerikkalaislevyjen iloista. Kytkemällä amerikkalainen DVD-kitti eurooppalaiseen Xboxiin pelikone kelpaa himoittujen Region 1 -levyjen katseluun. Temppu on pomminvarma, jopa aluekoodivapaita DVD-soittimia usein kellistävät RCE-suojatut DVD-elokuvat toistuvat jenkkikitin kanssa ongelmitta.

Xboxin DVD-kitti koostuu kahdesta osasta, kaukosäätimestä ja peliohjainporttiin tökättävästä dongelista. Dongeli on varsinaisesti se osa, joka määrää mille DVD-alueelle pelikone kytkeytyy.

Harmillista kyllä, Xboxin aluekoodi lukkiutuu pysyvästi sille alueelle, jolla elokuvia on ensimmäisen kerran katsottu. Eurooppalaisen ja amerikkalaisen DVD-kitin käyttö rinnakkain ei siis onnistu, kuten ei myöskään alueen vaihtaminen jälkikäteen. Myöskään niin onnekkaasti eivät asiat ole, että amerikkalaisella DVD-kitillä voisi pelata Xboxin USA-pelejä.

Yhdysvalloista ostettu Xboxin DVD-kitti soveltuu siis parhaiten ihmiselle, jolla on Xboxin rinnalla eurolevyjen katseluun soveltuva laite, esimerkiksi tavallinen DVD-soitin.

Amerikkalaisen DVD-kitin hankkiminen onnistuu helpoiten netistä tilaamalla. Kitti pitäisi irrota Visaa vingauttamalla jokaisesta vähänkin suuremmasta nettikaupasta, kuten Amazonista (www.amazon.com), EB Gamesista (www.ebgames.com) ja Playsta (www.play.com).

DVD-kitin rinnalle voi myös hankkia syksyllä myyntiin tulevan Region X -ohjelman, jolla Xboxin saa toistamaan kaikkien alueiden levyjä samanaikaisesti.

Xbox DVD Movie Playback Kit (USA)

www.xbox.com

Testikappale: Electronics Boutique

Hinta: noin 30 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…