Roccat Kone+

Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii kiinni kytkemällä, vasta ominaisuuksien säätöön tarvitaan Roccatin erinomainen hallintasovellus.

Ulkomitoiltaan ja muotoilultaan plussa on käytännössä identtinen edeltäjänsä kanssa. Nappuloita on sen sijaan paranneltu reilusti. Erityisesti rullan edessä olevat tarkkuussäätöpainikkeet toimivat nyt entistä mukavammin, koska ne ovat isommat ja osuvat sormien alle automaattisesti. Edelleenkään hiiressä ei ole mitään valoa tai näyttöä, josta valitun tarkkuuden näkisi. Ainoa vaihtoehto tiedonnälkäiselle on huvittavasti Antonio Banderakselta kuulostava miesääni, joka ilmoittaa kulloinkin valitun tarkkuuden nappulaa painettaessa.

Rulla on nyt erinomainen. Kumisessa rullassa on miellyttävä porrastus eikä napauttaminen vaadi liikaa voimaa. Rullaa voi myös painaa vasemmalle ja oikealle, mikä ei sinänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä. Plussa on kuitenkin ensimmäinen kokeilemani hiiri, jossa kyseistä toimintoa voi oikeasti käyttää myös pelatessa. Sivupainallukset rekisteröityvät helposti ja antavat palautetta napsahtaen, mutta virheliikkeitä ei kuitenkaan satu kovemmankaan toiminnan keskellä. Vasemman reunan peukalonapit ovat hyvät, vaikkakin ne on sijoitettu omaan makuuni hiukan liian lähelle kättä. Molempien painikkeiden käyttö sujuu silti kivuttomasti pienellä totuttelulla.

Plussan uusi ominaisuus on Easyshift+, jonka avulla jokaiseen hiiren nappulaan voi sitoa kaksi toimintoa. Ensimmäinen tapahtuu pelkkää namiskaa painaessa, toinen aktivoituu, kun pitää samaan aikaan pohjassa Easyshiftille määriteltyä nappulaa. Easyshift on siis tavallaan hiiren shift-painike. Käytännössä homma toimii hyvin ja ominaisuutta voi käyttää myös makrojen määrittelyyn.

Koneen tavoin plussassa on monipuolisesti säädettävä valaistus, jonka saa haluttaessa kokonaan pois päältä. Pohjassa on tilaa enimmillään neljälle viiden gramman painolle. Painokelkan irrottaminen on hankalaa väkertämistä, mutta siihen ei onneksi tarvitse kajota kuin kerran. Ainoa todellinen valitus tulee jäykästä kaapelista, jonka säätäminen sopivaan asentoon vaatii työtä ja teippiä. Muuten Kone+ on ensiluokkainen pelihiiri vaativaan käyttöön.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…
 • Vogel’s Twistdock PS3 -jalusta

  Twistdock siivoaa PS3-tarvikkeet yhteen siistiin kasaan.

  Jostain tavalliselle ihmiselle tuntemattomasta syystä PlayStationit on jo muutaman sukupolven ajan visioitu pystykäyttöön. Ei kenenkään hyllyssä ole tilaa moiselle, joten laite makaa aina vaakatasossa muiden av-laitteiden keskellä.…