Brooklyn Sports Set & Brooklyn Boxing Gloves

Syöttö lähtee, heilautan kaukosäädintäni, taas huti. Haloo, miten kakella voisi ylipäätään osua palloon? Hommaan tarvitaan kunnon maila.

Brooklyn Wii Sports Set vastaa kaikkien olohuoneurheilijoiden rukouksiin. Kätevä tuunaussetti muuttaa Nintendon kauko-ohjaimen joko pesäpallo-, tennis- tai golfmailaksi. Idea on niin päätön, että sen täytyy olla hyvä.

Aloitan ruuvaamalla golfmailan mukana tulevaan kehikkoon. Driveria muistuttava nysä napsahtaa kätevästi paikoilleen, jonka jälkeen liu'utan wiimoten sille varattuun onkaloon. Suihkin maila ojossa Wii Sportsin valikoita, jolloin huomaan heti yhden epäkohdan. Mailan päässä oleva klunssi tukkii kaukosäätimestä tulevan infrapunavalon.

Ongelma ratkeaa mailan pikaisella irrotuksella. Valitsen pelin ja napsautan puuykkösen takaisin paikoilleen. Jo harjoituslyönnit indikoivat, että kaukosäätimen jatkona oleva mollukka parantaa tuntumaa lyöntiin. Huitaisen pallon matkaan ja se lentää komeassa kaaressa komeasti... jorpakkoon. Toinen yritys menee selvästi paremmin ja pian olen puttaamassa.

Tarkistan vielä kerran Wii Sports Setin laatikon, mutta epäuskoisena totean, että putteria ei pakettiin ole laitettu. Pallon puttaaminen driverillä vaikuttaa aluksi oudolta, mutta kun suljen silmäni lyönnin ajaksi, sillä ei loppujen lopuksi ole merkitystä. Parin kierroksen jälkeen noin 30-senttinen muovinpala alkaa tuntua käden jatkeelta ja lyönnit alkavat mennä kohtuudella oikeaan suuntaan. On aika vaihtaa lajia.

Huiskis, suihkis ja räks

Napsautan kärpäslätkän näköisen lisähärpäkkeen kiinni ja kuvittelen hetken olevani Jarkko Nieminen. Ensimmäiset lyönnit menevät plörinäksi hekotellessani naurettavan pientä mailaosaa, joka ei luo riittävää tuntumaa jykevästä tennismailasta. Sitten muistan, että koolla ei ole väliä ja keskityn itse asiaan.

Huomaan, että mökin ilma alkaa kiertää kunnolla, kun viuhdon hulluna olemattomia palloja. Pienen totuttelun jälkeen ässät alkavat upota vastustajan kenttään ja maila osoittautuu pieneksi, mutta pippuriseksi lyömäaseeksi. Kun vielä vertailuksi kokeilen huitoa ilman mailaa, on pakko myöntää, että mailan kanssa on kivempi heilua.

Tenniskentiltä siirtyminen amerikkalaisen pesäpallon pariin yskähtelee jälleen, sillä muhkea maila blokkaa jälleen wiimoten energiavirrat. Alkusähellyksen jälkeen maila on tukevasti olalla ja hiki nousee pintaan, kun odotan syöttäjän tappavaa kierreheittoa. Heilautan mailaa ja kakesta kuuluva klops nostaa välittömästi immersiot kattoon. Juoskaa perkeleet!

Muusinuijaa muistuttava pesismaila on setin jykevin ja tuo lyöntiin juuri oikeanlaista tunnetta. Tietenkään se ei kestä vertailua aitoon asiaan, mutta se paransi selvästi osumatarkkuuttani. Ulkovuorossa mailasta on vain haittaa, joten se pitää irrottaa ja kiinnittää uudelleen pelin aikana, mikä kieltämättä jurppii mojovasti.

Turpiin vaan ja onnea!

On aika siirtyä urheilun kuninkuusluokan eli nyrkkeilyn pariin. Brooklyn Boxing Gloves -hanskat ovat osittain ontot ja niiden sisään mahtuu juuri ja juuri wiimote ja nunchaku, yksi värkki kumpaiseenkin hanskaan. Kun vielä onnistun vaivalloisesti pujottamaan piuhat läpi niille varatuista rei'istä olen valmis vetämään (hanskat) käteen.

Mutta oih ja voih, hanskat ovat aivan hemmetin tiukat. Kädet ovat kuin tulessa, sillä wiimote painaa ikävät jäljet rystysiin. Olin näemmä saanut erehdyksessä lasten hanskat. Onneksi reservissä oli varanyrkkeilijä, jonka pieniin kätösiin hanskat sujahtivat kuin valettu.

Seurasin sivusta, miten virtuaaliukko sai turpaansa kerta toisensa jälkeen, kun seitsemänvuotias poikani huitoi ilmaa kuin miespuolinen Eva Wahlström. Vaikka asia jäi omakohtaisesti kokematta, on myönnettävä, että nyrkkeilyhanskat toivat virtuaalinekkailuun näyttävyyttä ja sähäkkyyttä.

Naurettavalta tuntunut idea ei loppujen lopuksi ollutkaan pöllömpi juttu. Jäin kaipaamaan deluxe-versiota, jossa olisi aidonkokoiset pelivarusteet. Myös keilapallon puuttuminen jäi vähän kaivelemaan. Päivitettyä versiota odotellessa käyn pienentämässä kodin irtaimistovakuutuksen omavastuuta ja jatkan urheilua Wii Sports Setin innoittamana.

  • www.vidis.com
  • Valmistaja: Vidis Electronic Vertriebs GmbH
  • Hinta: 35 euroa
  • www.vidis.com
          • Valmistaja: Vidis Electronic Vertriebs GmbH
          • Hinta: ei tietoa

Osta halpahallista parilla eurolla sähköinen kärpäslätkä tai kaapista vanha tennismaila. Teippaa wiimote kiinni jeesusteipillä (tunnetaan myös nimellä ilmastointiteippi) suoraan varteen. Voila, omatekoinen Wii-Sports tennismaila on valmis. Toimii, varsinkin mökillä.

Osoitteesta www.wiihealthy.com löytyy 10 viikkoa kestävä painonhallintaohjelma (Wii Sports Weight Loss Program), jota noudattamalla kilot saadaan kuriin kaukosäädintä heiluttamalla. Jotta pelaamisesta olisi hyötyä, lajeja pitää harrastaa joka päivä.

Nyrkkeily on tehokkain laskinvähentäjä, esimerkiksi 15 minuutin nekkailusessio polttaa 121 kaloria, kun vastaavasti leppoisa 45 minuutin golf-sessio kuluttaa vain 99 kaloria. Tähän väliin sijoittuvat tennis, keilailu ja baseball, jotka polttavat reilut 100 kaloria 25–35 minuutissa.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…