Creative Inspire S2 Wireless -kaiuttimet

www.creative.com

Matkamikro riittää pelaamiseen, mutta kannettavan kaiuttimet ovat kamalaa kuunneltavaa. Creativen langattomat pikkukaiuttimet sopivat ensiavuksi.

Kunnollinen äänentoisto on asia, joka ei sovi samaan lauseeseen kannettavan tietokoneen kanssa. Sylimikrolla pelaaja joutuu käytännössä väkisin turvautumaan kuulokkeisiin. Kunnollisten kaiuttimien kytkeminen taas vaatii piuhojen vetämistä pitkin pöytää, mikä ei oikein sovi kannettavan ajatukseen.

Creativen laajaan kaiutinsukuun mahtuu paljon erilaisia perheenjäseniä. Yksi uusimmista on Inspire S2 -sarjan subbarilla vahvistettu stereopaketti, jota myydään sekä USB-piuhallisena että langattomana. Jälkimmäinen versio siirtää datan Bluetoothilla ja sopii sellaisena mainiosti matkamikron kylkeen.

USB-porttiin liitettävä Bluetooth-dongle on kooltaan todella pieni, koko komeus puskee liitännästä ulos vain noin senttimetrin verran. Käyttöön ei tarvita lainkaan äänikorttia, sillä signaali hoituu suoraan USB:n kautta. Tämän ansiosta asennus ei voisi olla yksinkertaisempaa: dongle kytketään koneeseen ja se toimii ilman ajureita.

Kokoaan suurempi ääni

Kaiuttimet eivät vakuuta koollaan, mutta äänenlaatu on mittoihin verrattuna yllättävän hyvä. Äänenpainetta lähtee riittävästi lähikenttäkuunteluun eli siihen, että kaiuttimia pitää koneen vieressä pöydällä. Koko huonetta äänellä ei saa järkevästi täytettyä, mutta se ei ole tarkoituskaan.

Piskuinen subbari kannattaa jättää pöydälle näytön taakse, lattialta sitä ei kuule kunnolla. Mihinkään ikkunoita tärisyttäviin mataluuksiin ei subbarilla päästä, mutta bassotason sopivalla säädöllä hirveimmät kuminat pysyvät riittävän hyvin aisoissa. Paketin ääni sopii hyvin pelaamiseen ja rytmimusiikin kuunteluun, avarampi klassinen sen sijaan kuulostaa ohuelta. Joka tapauksessa äänenlaatu on mukava poikkeus yleensä surkeiden matolaatikoiden keskellä.

Stereokaiuttimissa on riittävästi painoa ja hyvät kumitassut, joten ne pysyvät tukevasti paikoillaan. Oikean kanavan laatikossa on säädöt äänenvoimakkuudelle ja liitännät kuulokkeille. Tämän ansiosta äänentason säätäminen on helpompaa erityisesti peleissä, joissa ohjelmallinen volyymin säätö on usein ongelmallista. Creative Inspire S2 Wireless on yksinkertainen ja hyvältä kuulostava ratkaisu matkamikrolla pelaavan ääniongelmiin.

Kirjoitus on luettavissa pelit.fi:ssä 3.3.2010.

David ”Elite” Brabenin Frontier Developments -tiimin LostWinds-tasoloikka oli WiiWare-palvelun ensitahtien ehdoton hitti, joten Winter of the Melodias -jatko-osa ei tule yllätyksenä. Melodioitten talvessa tuulenjumala Enrilin siivittämä pikkupoika Toku ratkoo ikuisen talven arvoitusta.

Nerokas kontrollisysteemi toimii loistavasti: Tokua ohjataan Nuntsalla ja Motejen osoittimet esittävät Enriliä. Toku itse ei osaa hyppiä, mutta Enrilillä huiskiminen heittää sankaria ylemmäs ja kauemmas. Voimakas tuuli vaikuttaa Tokun ohella esineisiin, vihollisiin, tuleen ja veteen. Mote-eleitä käytetään nokkelasti ja liioittelematta hyväksi erikoisliikkeissä. Ohjainta pystyssä kieputtamalla luotu trombi viskaa Tokun entistä korkeammalle ja osoittimella piirretty pyörre muokkaa lumisateesta suuren lumipallon.

Winter of the Melodiasin pääkikkana on kesän ja talven kierto, mikä vaikuttaa suoraan pulmien ratkaisuihin. Talvella sukeltaminen ei onnistu, eikä kesällä voi käyttää lumipalloja kytkinpainoina. LostWindsin maailma on siinä mielessä avoin, että joka paikkaan saa yrittää mennä, mutta alkutaipaleella rajallisilla kyvyillä ei pääse kaikkialle. Tokun arsenaaliin lisätty kartta auttaa suunnistuksessa, joten ykkösosan totaaliset harharetket ovat taakse jäänyttä elämää.

Kun omaperäiseen tasoloikkamekaniikkaan yhdistetään tekninen ja taiteellinen kunnianhimo ja sadunomainen tunnelma, pakko päästä loppuun -addiktio nousee huimiin sfääreihin. Kehitystiimi osoittaa rautaisen ammattitaitonsa loppujen lopuksi pienillä asioilla: pakkaslumi narskuu jalkojen alla ja Enrilin tuuli huiskii hienosti puita ja ruohonkorsia. LostWinds: Winter of the Melodias on WiiWaren ehdotonta huippua ja yksi Wii-vuoden parhaista peleistä.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…