Dr. Mario & Germ Busters (Wii)

Tetris-tyyppiset palikat pinoon -toimintapulmapelit ovat lyhytjänteisen casual-pelaamisen suosion myötä taas muodissa. Niitä yhdistää helppo ymmärtää, vaikea hallita -kaavan perusfilosofia. Tämä, jos mikä, pätee Dr. Mario & Germ Bustersiin. Tohtori Marion idea on yksinkertainen: yhdistä kaksivärisistä pillereistä neljän suora, joka katoaa koeputkesta.

Matkassa on yksi jos toinenkin mutka, sillä pelkkä värien poistaminen ei riitä. Jokaisessa kentässä on liuta pillerien värejä vastaavia pöpöjä, jotka pitää sovittaa neljän suoriin. Pöpöt nököttävät sitkeästi paikallaan tuhoutumiseensa asti. Pari väärään koloon livahtanutta pilleriä ja kas, purkki uhkaa täyttyä, vaikka pohjalla on runsaasti tilaa. Vauhdin kiristyessä operaationi menivät säännöllisesti läskiksi: Puyo Puyon ja Columnsin kolmen suoriin tottunut selkäytimeni ei meinannut ymmärtää, että vasta neljä palikkaa riittää.

Germ Busters on Dr. Marion Wiimote-osoittelulle sovitettu versio, sillä Dr. Mariota jauhetaan NES-tyyliin Mote poikittain. Nelinpeliin taipuvassa Germ Bustersissa vedetään pahimmillaan kolme kerrallaan alas putoavia pillereitä paikoilleen osoittimella. Pöpöjen murskaajat on mukavaa vaihtelua peruspelille.

Suhteellisen vaikea pillerinpyöritys vaatii kokonaan toisenlaista ajattelutapaa kuin lähimmät kilpailijat, joten tiukkaa haastetta kaipaavat saavat tohtori Marion edesottamuksista pitkäksi aikaa hupia irti.

85

Lisää aiheesta