Dragon Quest Slime Controller (PS2) - Limainen söpöläinen

https://hori.jp/us 

Valmistaja: Hori

Testikappale: VPD Videopelidivari

Hinta: noin 60 euroa

Dragon Quest -fanit voivat leikkiä japanilaisia ostamalla limahirviön hyllyynsä.

Mangapiirtäjä Akira Toriyaman suunnittelemaan Dragon Quest -pisaramaskottiin perustuva PS2-padi on söpöin peliohjain, mitä olen koskaan käpistellyt. Esittelyjalustansa päällä se ei edes näytä ohjaimelta, sillä kaikki namiskat ovat piilossa. Siksi ensin ihmettelin, jotta miksi Pelit testaa hassuja keräilyesineitä.

Vahvasta koristestatuksestaan huolimatta pulskan pisaran muotoinen ohjain sopii yllättävän näppärästi arkiseen pelikäyttöön. Normiaikuisen kädet saavat pullerosta tukevan otteen ja sormet osuvat tateille ja liipaisimille automaattisesti. Lapsilla tai muuten vain siroilla ihmisillä on luultavasti vaikeuksia muutamien näppäimien tavoittelussa.

Pikkuisten analogitattien tuntuma on mainio, sillä ne reagoivat riittävän nasevasti. Jouduin kurottelemaan ainoastaan select- ja start-näppäimiä. Pitkissä sessioissa ohjaimen ulkoreunalla sijaitseva digitaalinen suuntaohjain rasittaa peukaloa. Onneksi harva nykypeli kaipaa suuntaohjainta jatkuvasti. Ergonomia saa olennaisilta osiltaan puhtaat paperit, sillä hidastempoisen Dragon Questin ohella pisaralla sujuu mukavasti myös God of War ja kumppanit.

Pohjimmiltaan Dragon Quest -limaohjain on keräilyesine, kuten Resident Evil 4 -moottorisaha. Se hankitaan tilpehöörihyllyn somisteeksi, ei aktiivipelaajan ykköspadiksi. Koristekäyttöä puoltavat esittelyjalusta ja ohjaimesta irrotettava johto. Pallero pysyy jalustan päällä paraatiasennossa ja ylösalaisin, joten jalustaa voi käyttää sujuvasti pelitaukojen pisaraparkkipaikkana. Johto mahtuu niukin naukin kevyen jalustan alle, mutta sitä ei kiinnitetä siihen mitenkään. Keräilijää harmittavat varmasti limapisaran naaman yksityiskohdat, sillä ne on tehty halvoilla ja suhteellisen helposti irtoavilla tarroilla. Varsinkin käytössä ne kuluvat, jolloin limaotuksen veikeää ilmettä ei enää hyllystä erota.

Dragon Quest Slime Controller on ehdottomasti positiivinen laite, sillä sitä ei voi katsoa hymyilemättä. Tai voi, mutta silloin huumorintaju on rikki. Sininen limapisara liittyy satavarmasti Klonkun ja keltaisen muovimoottorisahani seuraksi. Molempien tuttavieni ihailevat (lue: säälivät) katseet ovat taattuja.

Hyvää: Vinkeä ja söötti muotoilu.

Jalusta ja irroitettava johto.

Toimii myös ohjaimena.

Huonoa: Ergonomisesti arveluttava suuntaohjain.

Naaman yksityiskohdat ovat tarroja.

Neljä tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…