Joulun taikaa

Oli se sitten musta tai valkea, täällä se on taas. Joulu. Vetäiskäämme henkeä.

Tämän joulun suurimpia lahjahittejä ovat – ainakin elektroniikkakauppiaitten mukaan – älypuhelimet ja täppärit. Kauppiaat myös lupaavat, että tänä vuonna tavaran ei pitäisi loppua kesken.

Ihmisen tarve olla yhteydessä muiden kanssa joka paikassa ja koko ajan on trendiksi noussut ilmiö. Vai miksi muuten älypuhelinten myyntivaltteina ovat Facebook ja sähköposti? Myös helppo ja nopea surffaaminen uutisten perässä on tärkeämpää kuin se, että puhelimella voi soittaa ihan vanhanaikaisen puhepuhelun. Vai mainitaanko se ominaisuus muka jossain?

Nuorison mielestä jouluna sukulaisten kanssa on tylsää, mutta onneksi kännykkää voi räpeltää salaa pöytäliinan alla joulupöydässä. Lehdet eivät ilmesty ja uutistenlukijatkin ovat lomalla, joten netistä on uutisaddiktin pakko tsekata tapahtumat muutaman minuutin välein. Puhumattakaan siitä, että joulukortteja sujahtelee sähköpostiin ympäri vuorokauden, pakkohan niihin on vastata!

Sorrun kaikkeen tuohon ihan itsekin. Täppäri on valmiustilassa koko ajan, enkä pysty olemaan siitä yhtäkään iltaa erossa. Surffaan uutissaiteilla ja tsekkaan sähköpostin vähintään tunnin välein ihan siltä varalta, että pomo päättäisi tehdä töitä vielä iltakymmeneltä ja lähettää tuiki tärkeitä viestejä. Ei sitä kuitenkaan ainakaan vielä ole tapahtunut.

Yrittäkäämme siis tänä jouluna olla niiden ihmisten kanssa, jotka ovat kosketusetäisyydellä. Pelataan niitä pelejä, joita voi pelata yhdessä sohvalta. Tai pöydän ääressä. Moninpeli perheen kanssa voi olla loppuvuoden pelastava kokemus.

Hyvää joulua!

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…