Logitech Cordless ControllerLangaton murikka

Logitechin langaton PS2- ja PSone-konsoleihin sopiva padi on jyhkeä luomus. Se on selvästi kookkaaksi mainittua Xbox-padia leveämpi ja painavampi.

Logitechin kapula tukee tärinätoimintoa. Hyppysten ohella tutina tuntuu virrankulutuksessa, sillä laite imaisee peräti neljä AA-paristoa. Tärinän myötä patterikolonnan kestoikä laskee suhteellisen vaatimattoman viidenkymmenen tunnin hujakoille.

Ohjain sopii aikuisen käteen kuin valettu. Ote on tukeva ja tärkeimmät härpättimet osuvat sormien kohdalle luontevasti. Start- ja select-näppäimiä ei voi käyttää ilman häiritsevää kurkottelua, mutta liipaisin- ja kuvionamiskat toimivat ongelmitta. Valitettavasti pyöreän suuntaohjaimen tuntuma on surkea ja tattien muotoilu tökkii.

Hutera suuntaohjain lipeää jopa virtuaalinäppäimistöissä ja nopeat kuviot suhahtavat harakoille liian usein. Tekken ja kumppanit ovat yhtä tuskaa. Tattien perustuntuma on riittävän jämäkkä, mutta kuppimaisen ja käsittämättömän sileän pinnan myötä peukalon ote lipsuu jatkuvasti. Ilmeisesti Logitechin insinöörit eivät ole kokeilleet konsolien vakio-ohjaimien kupolimaisia ja uurrettuja tatteja.

Logitechin padi käyttää 2,4 GHz -radiotaajuuksia vastaanottimen ja ohjaimen välisissä yhteyksissä. Nintendon Wavebird-padi ja Logitechin langaton hiiri eivät häiritse ohjaimen toimintaa. Peliohjainporttiin lätkäistävä vastaanotin on jostain syystä lyhyen ja ruman johdon nokassa, joten konsolin tuntumassa letkusotku ei harvene. Padi käynnistyy, kun pelaaja painaa jotain näppäintä. Härveli sammuu automaattisesti viiden minuutin tauon jälkeen.

Langattomuus tuo pelaamiseen mukavan vapauden, mutta Logitech Cordless Controller pilaa lystin DualShock kakkosta selkeästi kökömmällä ohjaustuntumalla ja hurjalla patterinkulutuksella.

Logitech Cordless Controller

www.logitech.com

PS2 ja Psone

Valmistaja: Logitech

Testikappale: Logitech

Hinta: 70 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…