Logitech MX 518 Gaming-grade Optical Mouse - Herkistelijän hiiri

Logitech MX518 on tehty niille, joille kelpaa vain nopein.

Hiiren valintakriteerit ovat aivan omanlaisensa niille pelaajille, joille kelpaa vain tarkin ja nopein ilman kompromisseja. Langattomat eivät kelpaa liian hitaina. Hiiren tarkkuuden on oltava mielellään 800 DPI:n luokkaa (DPI = pistettä tuumalla) ja hiiren pitää pystyä seuraamaan nopeitakin liikkeitä takeltelematta. Monet modaavat hiirensä herkemmäksi ylikellottamalla USB-väylän, lisäämällä tassuihin teflonia ja poistamalla sisältä ylimääräisen painolastin.

MX518 on suunniteltu niin, ettei sitä tarvitse modata tai häkkeröidä. Muotoilu on sama kuin suositussa MX510-mallissa, mutta sisuskalut on pantu uusiksi. Tarkkuus on huimat 1600 DPI:tä, tassujen liukastuksen luvataan kestävän 250 kilometriä hiiren liikuttelua ja dataväylä on nostettu 16-bittiseksi, kun MX510:ssä se oli 12-bittinen ja useimmissa muissa hiirissä 8 bittiä.

Kumireunainen, vain oikeaan käteen sopiva muotoilu istuu mainiosti, tosin pienikätisille valasmainen muoto voi tuntua liian möhköltä. Peukalo löytää hyvin kahden suuren lisänapin päälle. Hiiren edessä ja takana on kaksi pientä nappia, joilla voi säätää herkkyyttä lennossa pelin aikana. Sovelluksesta toiseen hyppely hoituu pienellä napilla aivan hiiren keskellä.

MX518 toimii mainiosti ilman ajureitakin. Niiden asentamisesta on lähinnä hyötyä, jos haluaa määritellä tarkemmin asetukset erikseen pelejä ja muuta käyttöä varten.

Herkkyyden säätöön lennosta on oletuksena kolme valintaa: 400, 800 ja 1600 DPI:tä. Ajureista väliin saa vielä kolme asentoa lisää, mikä riittää niuhoimmallekin herkistelijälle. Aluksi herkin asento tuntuu liian kiikkerältä, varsinkin kun hiiri liikkuu matolla liukkaasti. Hyvänä keksintönä hiiri ei nukahda koskaan lepotilaan.

Useimmissa peleissä pitää ensin säätää hiiren nopeutta reippaasti pienemmälle ja samalla pitää hiiren tarkkuus täysillä. Tuloksena on ohjaus, joka on äärimmäisen nopea, muttei tarkkuuden kustannuksella. Koskaan ei tunnu, että tähtäin hyppelisi pikseleiden yli ja rajuimmatkin liikkeet menevät perille.

Herkkyyden säätö lennosta toimii hyvin esimerkiksi Battlefield 2:ssa, missä pidin herkkyyden täysillä perusräiminnässä, mutta tarkka-ampujana tiputin herkkyyttä pari pykälää alaspäin, koska muuten kiikaritähtäin tuntui liian levottomalta.

MX518 on suhteellisen kallis, mutta sen kanssa ei pelissä pärjääminen ole ainakaan hiirestä kiinni. Tarkkuus on sama kuin Razer Diamondbackissa (Pelit 12/04, 4 tähteä), mutta viimeistely ja kestävyys vakuuttavat MX518:ssa enemmän. MX510:n verrattuna ero ei ole niin suuri, että kannattaisi vaihtaa, mutta muille MX518 on hyvä valinta pelihiireksi, jos vain kestää hännällisyyden.

Viisi tähteä

Pelit suosittelee

Logitech MX 518 Gaming-grade Optical Mouse

www.logitech.com

Valmistaja: Logitech

Liitäntä: USB

Tarkkuus: 1600 DPI

Testikappale: Logitech

Hinta: noin 50 euroa

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…