Logitech Playgear Amp - Kannettava kotiteatteri

www.logitech.com

Valmistaja: Logitech

Liitäntä: PSP:n kuulokeliittimeen

Mitat kokoontaitettuna: 29 x 6 x 4 cm

Kantolaukun mitat: 31 x 14 x 6 cm

Paino: 340g (ilman pattereita)

Koko paino: (kantolaukku + skobet + muuntaja): 670 g

Vahvistin: 3,5 W

4 x 1" kaiutinelementtiä

Kuulokeliitäntä

Pattereiden kesto: 4-6 tuntia (arvio)

Mukana paketissa: Kaiuttimet, PSP-pidike, kantolaukku, kaksi liitäntäjohtoa, lyhyt ja pitkä, virtalähde

Testikappale: Logitech Oy

Hinta: noin 50 euroa

Yksi vinhoimmista PSP:n lisävarusteista on Logitech Playgear Amp, joka muuttaa Sonyn käsikonsolin kotiteatteriksi. Tyylikäs muotoilu muistuttaa Bang & Olufsenin laadukkaita laitteita ja herättää mielikuvan täyteläisestä äänestä.

PSP kiinnitetään Playgearin kaiuttimien väliin. Jotta poppi kaikuisi kuulaana, pitää Playgear Amp kytkeä mukana toimitettavalla johdolla PSP:n kuulokeliitäntään. Takana oleva säädettävä tuki takaa optimaalisen katselukulman, jolloin elokuvanautinto on liki täydellinen.

Mikäli ei halua pilata leffailtaansa kompuroimalla sipsinhakuretkellä piuhoihin, laite toimii verkkovirran lisäksi myös neljällä AAA-paristolla, mikä nostaa kotiteatterin mobilisaatioasteen aivan uusiin sfääreihin. Kaukosäädintä ei ole, mikä on selvä miinus, sillä virtanappi ja äänen voimakkuuden säädöt jäävät ikävästi konsolin taakse.

Muita nappuloita ei Playgear Ampissa sitten olekaan, joten tarvittava äänensävyn asetus on tehtävä konsolista. Perusasetuksilla Playgear Ampin sointi on raaka ja metallinen, joka on kaukana luonnollisesta. PSP:n äänensävysäätöä rukkaamalla ylikorostunutta diskanttia voi hieman hillitä, mutta näillä kaiuttimilla ei soiteta kaverin Magneplanareita suohon.

Leffakäytössä äänenlaatu välttää juuri ja juuri, mutta bassojen täydellinen puute hävittää erikoistehosteet ja tekee musiikin kuuntelusta rasittavaa. Vastapainoksi pienistä kaiuttimista lähtee yllättävän paljon ääntä, joka pysyy kirkkaana ja säröytymättömänä suhteellisen koville voimakkuuksille asti.

Mukana toimitetaan myös pidempi johto, joka sallii kaiuttimien käytön myös pelatessa. Tällöin Playgear Ampin diskanttivoittoisuus korostuu entisestään, sillä konsolin äänensävyn säätö ei pelatessa toimi. Ainakin Ridge Racer ja Lumines kuulostivat täysin eri peleiltä kuin kuulokkeet päässä.

Laitteen mainostettu täyteläinen ääni jää valitettavasti haaveeksi, mutta eipä hintaluokan ämyreiltä voi sitä odottaakaan. PSP:n oman piipittävän kaiuttimen Playgear Amp hakkaa mennen tullen, joten jos kuulokkeet eivät ole vaihtoehto, hoitaa Logitechin setti homman kotiin. Kun mukana tulee vielä hieno kantolaukku, onnistuu elvistely myös matkoilla, ellei vieruskaveri naura itseään hengiltä hiiren kotiteatterin nähdessään.

* * (2 tähteä)

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…