Mad Cow Wireless Vibratile Pack

Aina silloin tällöin vastaan tulee lisälaite, jonka suunnittelulogiikkaa ei voi kuin ihmetellä.

Sonyn Sixaxis riisuttiin tärinätehosteista, joten dualshockittomaan talouteen ohjaimen alle liitettävä tärinämoduuli kuulostaa lahjalta taivaasta. Kun aparaatin ottaa käyttöön, selviää nopeasti, että se on peräisin täysin päinvastaisesta paikasta.

Padin alle liitettävä härpäke on ulkoisilta avuiltaan täysin salonkikelpoinen. Yhdellä muoviklipsulla paikalleen napsahtava palikka ei sotke ergonomiaa ja painavampaa ohjainta on mukavampi käsitellä. Erillinen lähetinmokkula on valitettavasti toista maata. Se kytketään Pleikkarin AV-liitäntään ja ulosvedettävä teleskooppiantenni tuo mieleen muistot kultaiselta 80-luvulta. Onneksi hirvitystä ei näe konsolin takaa.

Lähetin välittää äänet AV-lähdöstä täristimeen ja mokkulan sisälle sullottu epäkeskomoottori pistää padin värisemään, kun eetteriin iskeytyy bassovoittoista materiaalia. Ratkaisu kuulostaa idioottivarmalta, mutta käytettävä taajuuskaista on valittu totaalisen väärin. Vehje sattuu käyttämään samoja aallonpituuksia kuin radioasemat. Tärinäyksikköön voi kytkeä kuulokkeet, joten periaatteessa palikka ajaa myös pelikuulokkeiden asiaa. Periaatteessa.

Kuulokkeet ovat vibraattorin toiminnan perusedellytys, sillä lähettimen kanava on etsittävä erikseen joka ikinen kerta, kun täristimeen kytketään virta. Reitti kulkee noin kymmenen Suomen suosituimman radiokanavan kautta. Laite saattaa satunnaisesti hypätä pelikanavalta Novalle tai YleX:lle, joten ympärillä vellova tulitaistelu voi äkisti vaihtua Jenni Vartiaisen tuoreeseen listahittirenkutukseen. Mukavana lisäbonuksena aparaatti lisää myös radiolähetyksiin värinätehosteet. Nyt Novan juontajat nostavat ihan oikeasti karvat pystyyn.

Muutaman tunnin epätoivoisen säätämisen jälkeen käteeni jäi laite, joka ei täytä käyttötarkoitustaan. Tärinätehosteiden sijaan sain Sixaxiksen radioksi muuttavan ihmepalikan, jonka äänenlaatu on muuten yllättävän hyvä. Siis vain radiokäytössä. Jostain syystä lähetin lisää pelitapahtumiin ärsyttävää ininää, joka riippuu pään, kuun ja tähtien asennosta.

Pleikkapadiradiota ei varmasti joka nörtiltä löydykään, mutta keksin noin miljoona parempaa käyttötarkoitusta peliohjaimelle kuin radion emulointi. Esimerkiksi bumerangi. Microsoftin tarvikevalmistajat voisivat nyt tehdä vastaiskun telkkarilisälaitteella. Tai entä jos joku keksisi palikan, joka muuttaisi Wiimoten kännykäksi? Tai Macin pelikoneeksi?

Arvostelu on luettavissa pelit.fi:ssä 2.6.2010.

David Bowie halusi olla sankari edes päivän. Majestyssa on tarkoitus pitää bowiet hengissä mielellään pitempään.

Majesty 2 on eräänlainen SimKingdom, jossa lauma sankareita puolustaa kuningaskuntaa hirviöiltä. Pelaajapa ei ohjaakaan sankareita, vaan kehittää kuningaskuntansa infrastuktuuria ja motivoi sankareita rahapalkkioilla. Nämä kantavat rahansa pelaajan rakentamiin ja kehittämiin kauppoihin ostaen parempia varusteita, ja sitten veromiehet keräävät rahat takaisin pelaajalle.

Majesty 2 on 3D-uusversio vuonna 2000 ilmestyneestä alkuperäisversiosta, joka sekin on edelleen täysin kuranttia kamaa. Majestyt ovat hämmästyttävän vetovoimaisia pelejä, jotka kelpaavat ihan kasuaalivääntäjällekin.

Uusversion 3D-grafiikka aiheutti sellaisen ongelman, etteivät satunnaisesti luodut kentät enää onnistuneet, ennen kuin uusimmassa päivityksessä (joka ei vaadi Kingmakeria). Tosin vain kauppa-asemien ja hirviöpesien paikat arvotaan, mutta parempi sekin kuin aina sama skenaario.

Kingmaker-laajennus on kahdeksan tehtävän mittaisella Return of Grum-Gog -kampanjalla maustettu tehtäväeditori. Esileikit jätetään väliin, tehtävät ovat suoraan siitä vaikeasta päästä. Vaikeustaso on joko majestymestarin luokkaa tai minusta on tullut tosi huono. Ikävä kyllä peliä ei laajenneta muulla uudella kuin gobliineilla, jotka ovat kamppiksen päävastus.

Tehtäväeditori lupailee, että uutta käyttäjien luomaa sisältöä tulee jatkossa. Minä lupailen, että ei minun käsistäni. Työkalu tuntuu olevan sama, jolla Ino itse tekee kentät, eli se ei ole mikään koko kansan kevyt kenttäeditori.

Jatkossa näkisin mielelläni helpomman vaikeustason pelattavaa uusilla jutuilla terästettynä, mutta kiva, ettei loistopeliä ole hyljätty.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…