Master of Orion palaa uusversiona

MoO_Assets_Announcement_Screens_Diplomacy_Bulrathi

Wargaming julkaisee uuden version Master of Orion -strategiaklassikosta, paljastaa lehdistötiedote. Pelin tekee argentiinalainen NGD Studios. Mukana on myös alkuperäisen Master of Orionin tiimiläisiä, mutta heistä mainitaan vain säveltäjä, David Govett.

Ideana on päivittää alkuperäinen Master of Orion moderniin muotoon. Strategiapelissä taistellaan galaksin herruudesta, kehitetään avaruusimperiumia, valloitetaan planeettoja, ratkaistaan galaksin kohtaloa diplomatialla ja kootaan voittamatton avaruuslaivasto purjehtimaan aurinkotuulissa. Ainoastaan vuoropohjaisuutta ei mainita.

"Vaikka olemme tehneet monia parannuksia peliin, luotamme, että klassinen ja koukuttava idea vetoaa riippumatta siitä, pelasiko peliä vuosia sitten vai kokeeko pelin ensimmäisen kerran", NGD:n toimitusjohtaja Andrés Chilikowski maalailee.

Microprosen Master of Orionia muistellaan klassikkona, koska peli-ideaa on yritetty toistaa monta kertaa aikaisemminkin, mutta kukaan ei ole kakkososan jälkeen enää onnistunut. Uudella Master of Orionilla ei ole vielä julkaisupäivää eikä vielä virallisesti julkaisualustojakaan.

Lue myös klassikkoarvostelumme Orion-saagan huipentaneesta Master of Orion II:sta