Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000

Karpaalitunnelisyndrooma on tietokonekäyttäjän kaapissa asustava mörkö. Microsoftin uusi design-pallo ajattelee hiiren käytön uudelleen.

Kaikki tietävät, että koneen ääressä pitäisi istua selkä suorassa ja näppäimistöä ja hiirtä ei saa ilta toisensa perään naputella ranteet mutkalla. Käytännön toiminta ei valitettavan usein vastaa opetuksia, ja kipeä hiirikäsi on yleistyvä vaiva. Pahimmillaan se voi yltyä niin krooniseksi, että toimistotyöläisen on etsittävä muita töitä ja PC-pelaaminen ei enää suju ilman jatkuvaa tuskaa.

Hiiren muotoilu on yksi iso tekijä taistelussa karpaalitunnelisyndroomaa vastaan. Vuosien varrella on nähty monenlaisia virityksiä, mutta Microsoftin uusi langaton Natural-möykky on silti designiltaan yllättävän erilainen ilmestys. Se tuo perinteisen hiiren sijasta enemmän mieleen nyrkin sisälle puristetun geelipallon, joka on rutistuksen jälkeen pudotettu pöydälle.

Pyöreän ja nyrkkiin istuvan muotoilun takana on ajatus siitä, että noin pesäpallon kokoista hiirtä käytettäessä käsi makaa pöydällä luonnollisemmassa asennossa kuin perinteistä hiirtä ohjailtaessa. Tämä pitää paikkansa myös käytännössä. Vaikka pöydällä nököttävä möykky aluksi hymyilyttää, asettuu käsi sen ympärille yllättävän luonnollisesti ilman turhaa yrittämistä. Asento on erittäin mukava ja paino makaa kämmenen oikean alanurkan päällä pelkän ranteen sijasta. Pitkälle viedyn muotoilun takia hiiri ei sovi vasureille.

Painikkeita on myös sivusuunnassa liikkuva rulla mukaan lukien yhteensä viisi kappaletta. Eniten käytettyjen painikkeiden sijoittelu on mukava, ainoa virhe on vasemman kyljen peukalonappien sijainti, nyt ne on nostettu turhan ylös. Niihin ylettyäkseen peukaloa joutuu liikuttamaan häiritsevän paljon. Ongelma olisi voitu helposti ratkaista siirtämällä painikkeet senttimetrin verran lähemmäs peukalon luonnollista lepopaikkaa.

Laite ottaa muiden Microsoftin langattomien hiirien tavoin virtansa kahdesta AA-paristosta. Kulutus on pientä, eikä pattereita tarvitse olla koko ajan vaihtamassa. Kokonaisuutena Natural Wireless 6000 on yksi tähän mennessä onnistuneimmista ergonomiahiiristä. Se ei tunnu vain turhalta kikkailulta, vaan on oikeasti mukava kädessä.

***** (5/5 tähteä)

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…