Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel - Tärinää langattomasti

www.microsoft.com

Valmistaja: Microsoft

Yhteensopiva: Xbox 360 ja Windows

Liitäntä: Wlan

Force feedback: On (verkkovirtaan kytkettynä)

Tärinä: On

Hinta: Ei vielä julkistettu

Microsoft julkisti toukokuun E3-messuilla tukun uusia Xbox 360 -lisälaitteita. Mielenkiintoisimpiin kuuluu tärinöillä varustettu langaton ratti.

Konsoleille ei ole kovinkaan paljon rattiohjaimia, Xboxille Microsoft ei koskaan saanut moista aikaiseksi. Xbox 360:n kanssa Redmondissa on vihdoin todettu, että asialle tarttis varmaan tehdä jotain.

Xbox 360 Wireless Racing Wheel on Microsoftin omaa tuotantoa ja ennakkovilkaisun perusteella näyttää firman menneiden vuosien laaturateilta. Ratin keskiöön on lisätty padin perustoiminnot, eli digitaalinen suuntaohjain ja neljä värinappia. Painikkeet ovat kätevästi peukaloiden ulottuvilla ratin keskipisteen eri puolilla.

Syliin tai pöydän nurkkaan

Wireless Racing Wheel on tavallisen Xbox 360 -padin tavoin yhteensopiva myös Windows-koneiden kanssa. Monikäyttöisyyttä varten ratti on suunniteltu niin, että sen voi joko kiinnittää pöydän reunaan tai pitää sylissä. Jalusta on kaareva niin, että sen pitäisi ainakin teoriassa mennä jalkojen päälle mukavasti. Nähtäväksi tosin jää, miten force feedbackia vastaan vääntäminen toimii sylissä.

Siirtäminen pc- ja konsolikäytön välillä onnistuu nopeasti. Pöytäkiinnitykseen käytetty osa irtoaa pikakiinnityksestä lukituksen avaamalla ja laite on valmis syliin nostettavaksi. Itse pöytään ruuvattu palikka pysyy pc:n ääressä ja ratin voi asentaa takaisin paikoilleen ilman turhaa uudelleen sijoittelua.

Force feedback vaatii verkkovirtaa

Etenkin konsolipelaajalle Wireless Racing Wheelin miellyttävimmältä kuulostava ominaisuus on langattomuus. Ohjaimessa ei ole kaapeleita, ja se käyttää tiedonsiirtoon Xbox 360:n langatonta verkkoyhteyttä. Pakettiin kuuluvat myös polkimet, jotka liitetään konsoliin tai pc:hen yhtä lailla langattoman verkkoliitännän kautta. Vaihteita varten ratissa on tutut sormin käytettävät viikset.

Langattomassa tilassa ratti käyttää kahta tärinämoottoria samaan tapaan kuin Xbox 360:n tavallinen ohjain. Akun tai patterien kestosta ei vielä ole tarkempaa tietoa, mutta luultavasti virtaa otetaan samanlaisesta lähteestä kuin 360:n langattomassa padissa.

Wireless Racing Wheelin mainostetuin ominaisuus on kunnollinen force feedback -tuki. Kätevästi suurimmassa osassa ennakkotiedoista on kuitenkin unohdettu mainita se pikkuseikka, että force feedback toimii vain silloin, kun ratti on kytketty verkkovirtaan. Tähän on päädytty yksinkertaisesti sen takia, että kunnollinen force feedback -moottorien käyttö imee virtaa enemmän kuin akuista riittäisi.

Virtalähteen kiinni kytkeminen ei varsinaisesti tunnu missään etenkään pöytäkiinnityksen kanssa, siinä ratti on joka tapauksessa lähellä pelikonetta. Konsolin kanssa ylimääräinen kaapeli saattaa häiritä hiukan, mutta sylikäytön ja force feedbackin yhteensopivuus on muutenkin hieman kyseenalaista.

Xbox 360 Wireless Racing Wheelin hintaa tai tarkkaa ilmestymisajankohtaa ei ole vielä julkistettu. E3-messuilla Microsoftin pomot lupailivat ratin saapuvan kauppoihin tämän vuoden jouluksi.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…