NHL Slapshot (Wii) – Lämäri

Nyt sienimiehet pääsevät mailanvarteen, kun EA:n maineikas NHL-sarja debytoi Wiillä. Vaikka pakkauksen mukana toimitetaan muovipalikoista koottava mailaohjain, Slapshot ei ole yhden kikan ympärille kasattu Kinder-yllätys.

Wiin farmiversio kattaa lähes kaikki samat ominaisuudet kuin isoveljensä. Pikamatsien lisäksi pelataan turnauksia tai yksinpelikampanjaa, jossa noustaan junnusarjasta liigaan. Hokkarihemmokseen voi valita maailmanluokan kuuluisuuksia Gretzkystä Koivuun.

Lauo Jutila lauo!

Huimin ominaisuus on mustasta muovista taiteiltu erikoisohjain. Noin puolen metrin mittainen mailantynkä nielee sisuksiinsa Wiimoten ja Nunchukin ja yhdistelmää pidetään maata vasten aivan kuin oikeaa lätkämailaa. Vahinkojen minimoimiseksi lapa on valmistettu vaahtomuovista, joten mailalla ei voi taikoa vieressä heiluvalle peltosmuodin purukalustoa.

Lakkasin nauramasta vehkeen kokoa vasta kun selkä kipeytyi, mikä tapahtui jo kolmannessa matsissa. Lyhyen varren ongelman voisi kiertää istumalla, mutta fiilis hyytyy kuin vaihtopenkillä konsanaan. Lopulta teippasin ohjaimet mopin varteen, mistä hellapoliisi aloitti välittömän marmatuksen.

Virtuaalikohon tuntuma on erinomaisen kohdallaan, sillä lämärit ja rannelaukaukset irtoavat niin kuin pitääkin. Oikeaoppisesti pienellä vippauksella irtoaa rannari, ja pyssy puhuu, kun heilauttaa lämärin kunnon kaarella. Kudit tähdätään tatilla, joten summittaisesti toimiva liiketunnistus ei aiheuta hehtaaripyssyilmiötä.

Taklauspeli hoidetaan myös heilumalla. Vastustaja tönitään katsomoon poikittaisella, mutta taklausten rekisteröinnissä on vielä paranneltavaa. Toisinaan sankarit lämäävät tyhjää silloin kun pitäisi antaa tiukka keskivartalopusu. Kun miljoonaa kiitävä vastustajan ykköslaituri pääsee laidasta karkuun, paidanhelmasta ei saa enää otetta.

Kiekkoilija liikkuu tatista, liipaisimista irtoavat spurtit ja peippaukset. Ihan toimivaa muuten, mutta nopeissa tilanteissa aavistuksen hidas liike aiheuttaa Niinimaa-efektin, jossa sankari suhaa aivan jossain muualla kuin omalla paikallaan.

Vaikka muovimaila kuulostaa ideana typerältä, pelatessa lapa onnistuu tuomaan Wii-versioon ripauksen eksotiikkaa. NHL Slapshot ei ole väkisin pienemmälle raudalle sovitettu käännös, vaan kokonaan uusi peli, joka suoriutuu tehtävästään paremmin kuin uskalsin olettaa.

70

Lisää aiheesta