NyxQuest: Kindred Spirits (Wii)

2D-tasoloikat ovat nykyään pääosin uudelleen lämmitettyjä reliikkejä viime vuosituhannelta. Onneksi NyxQuest jättää muinaismuistot kehyskertomukseen, jossa enkelimäinen Nyx on Ikaroksen rakastettu. Kun Ikaroksen vahasiivet sulavat, Nyx lähtee etsimään häntä titaani Helioksen (aurinko) kärventämästä maasta. Nyxin matkaa mutkistavat kolossaaliset temppelit, ansat ja klassiset hirviöt, mutta vastapainoksi olymposlaiset jumalat tasoittavat tietä yliluonnollisilla voimilla.

Moten ja Nuntsan kombo tuo kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista tekemistä tasoloikkiin, tai ainakin NyxQuestiin. Nyx liikkuu Nuntsalla, mutta se on vasta kattauksen toinen puolikas. Moten osoitin muun muassa vetää kiviä, aktivoi kytkimiä, pysäyttää ansojen osia ja kaappaa tulipalloja. Kykypaletti avautuu kutkuttavasti vähitellen ja lopulta osoittimesta tulee salaman tähtäin. Sankarittaren liikkeiden ja osoitinkikkailun täytyy tapahtua usein samaan aikaan, joten hoksottimet ja etenkin koordinaatio ovat miellyttävän kovalla koetuksella. Tiimipelissä toinen Mote huolehtii osoittimesta.

Nyxin liikerepertuaari hylkää hyppykliseet. Enkeli liitää ja lentää viiden peräkkäisen siiveniskun verran. Mahtipontisen mittakaavan spartalaisella maulla tyylitelty arkkitehtuuri ottaa kaiken irti rajallisesta lentokyvystä, sillä etäisyydet ovat pitkiä.

NyxQuest: Kindred Spirits on nokkelista ja toimintapainotteisista pulmistaan huolimatta lyhyt, noin 3–4 tunnin rykäisy. Se ei tosin tässä hintaluokassa haittaa pätkän vertaa, sillä NyxQuest ehtii käyttää ajassa reilusti kaikki paukkunsa. Ikaroksen kiinnostavasta pelastusretkestä jää sen ansiosta erittäin hyvä maku suuhun.

90

Lisää aiheesta