Qpad UC -kangashiirimatto

Qpad UC -kangashiirimatto hamuaa pelaajien pöydille valtteinaan siivekäs muotoilu ja edullinen hinta. Lahden takana nettipelaaminen on korkealla tasolla, mutta miten on oheistuotteiden laita?

Qpad UC on ruotsalaisen, pelaamiseen tarkoitettujen hiirimattojen valmistajan uusin kangasluomus. UC-lyhenne tulee sanasta uncoated eli kangasta ei ole päällystetty esimerkiksi kitkaa vähentävällä muovikalvolla. Kangasmatoille tyypillinen ongelma on ohuus ja mahdollinen rypistyminen isoisän pellavableiserin tyyliin. Qpad UC on kuitenkin todella jämäkkä matto ollakseen vain kolme milliä paksu. Sitä on käytännössä mahdoton saada rypylle, ja himopelaajan silitysrauta voi pölyttyä rauhassa siivouskomerossa.

Pikkumustasta ei voida puhua, sillä UC:n koko on 420 x 306 millimetriä. Se on tarpeeksi kookas pienelläkin hiiren tarkkuudella pelaaville sotureille. Kangasmaton hyvänä puolena on helppo liikuteltavuus, ja pelimieshän rullaa Assembly-aamuna maton collegehousujensa takataskuun.

Siivekäs lento

Maton muotoilu tuo uusia tuulia suorakulmaisten mattojen vesille. Sen ”siivekkään” muotoilun tarkoituksena on antaa hiirelle parempi liikkuvuus ja pelaajalle suurempi, tenniksestäkin tuttu sweet spot eli optimaalinen pelialue matolla. Matto onnistuu muotoilullaan hyvin, vaikkakin ero perinteiseen suorakulmaiseen designiin on pieni. En onnistunut tiputtamaan hiirtä alustaltaan kertaakaan ja vaikeisiin, liikuteltavuutta häiritseviin paikkoihin lemmikkini eksyi todella harvoin. Lieneekö harjaantuneen talutusnuoran vai laajentuneen sweet spotin ansiota.

Hiiren liikkuu matolla erinomaisesti. Jos pullonkaulana liikkuvuudessa ovat hiiresi kuluneet, liian monta tappoa nähneet tassut, Qpad tuo maton mukana tuoreet kengät. Hiiri seuraa mainiosti nopeitakin liikkeitä, oli kyseessä sitten laser- tai optinen lukupää. Pohjan kumipinnoite takaa, että matto ei liiku, ellei sitä tosissaan halua siirtää.

Ei mikään kangastus

Nykypäivän laadukkaiden, pelaamiseen tarkoitettujen hiirimattojen erot ovat marginaalisia. Isoimmat erot ovat mattojen pinnoissa ja Qpad UC todistaa, että kankaiset matot eivät ole jääneet pinnoitettujen jalkoihin. Rotta lentää siivillä kuin Nils Holgersson aikoinaan, silti käsitellen liikkeitään Nikke Knattertonin tarkkuudella. Ruotsalaiset eivät tunnetusti tyydy jämämitaleille, ja kyseessä onkin markkinoiden yksi parhaista kangasmatoista. Mullistava se ei ole, mutta se jättää pelaamisen sinun harteillesi.

Tuotteen hinta-laatusuhde on kiitettävä jälleenmyyntihinnan jäädessä vajaaseen kahteenkymmeneen euroon. Matto tyydyttänee karaistuneimmankin pelimiehen ja AD:n tarpeet.

Artikkeli on luettavissa 4.1.2008.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…