Remedy suunnittelee pörssilistautumista

Remedy suunnittelee listautumista pörssiin, yhtiö tiedottaa. 

Listautumisen tavoitteena on kasvun tukeminen ja uusien omien pelien kehitys- ja rahoittaminen. Remedy on tähän asti rahoittanut pelinsä myymällä pelin oikeudet julkaisijalle, mutta jatkossa tarkoituksena pitää kaikki brändit Remedyn hallussa. Julkaisutapa lisää Remedyn taloudellista riskiä, mutta onnistuessa rikastumisenkin uhka kasvaa.

Parhaillaan Remedy kehittää korealaisen Smilegaten kanssa jatko-osaa CrossFire-nettiräiskintään. Tekeillä on myös peliprojekti, joka tunnetaan vasta työnimellä P7. Remedyn suunnitelmissa on kiihdyttää julkaisutahtia ja laajentaa konekantaa, minkä vuoksi yhtiö kehittää Northlight-pelimoottoriaan myös PlayStation 4 -pelikonsoleille.

Remedy on yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista peliyhtiöistä, jonka vuonna 2001 ilmestynyt Max Paynea voi pitää kotimaisen peliteollisuuden ensimmäisenä kansainvälisenä superhittinä.

Remedy suunnittelee listautumista pörssin ulkopuoliselle niin sanotulle First North -listalle. Lista on tarkoitettu pienille, vastaperustetuille tai kasvuvaiheessa oleville yhtiöille, joille pääpörssilistan lainsäädäntövaatimukset ovat vielä liian raskaita. Suomalainen peliyhtiö Next Games listautui tänä vuonna juuri First North -listalle.