Rubik's Puzzle Galaxy: Rush (Wii)

Rubik’s Puzzle Galaxy: Rushin pääpelillä ei ole juuri tekemistä kuuluisan Rubikin kuution kanssa. Rubikin pulmagalaksissa paimennetaan kulmikkaasti vieriviä kuutioita vaihtelevan muotoisilla palikkakentillä.

Pulmakentissä on yksi tai useampi värikäs kuutioteleportti ja yleensä sama määrä uloskäyntejä. Teleporteista esiin pursuavat kuutiot eivät saa pudota areenalta tai törmätä toisiinsa. Kun kuutio kohtaa esteen, se kääntyy aina oikealle. Kuutiovirtoja kontrolloidaan lattiamerkeillä, joista tärkeimpiä ovat suuntaa muuttavat nuolet ja vierimissuunnan säilyttävät liukuhihnat.

Varsinainen pähkäily kumpuaa kenttien omituisista muodoista ja rajallisesta määrästä lattiamerkkejä. Tuumailua tarvitaan toisinaan melkoisesti, vaikka ratkaisut ovat aina miksi en tuota heti tajunnut -luokkaa. Kiirettä ei onneksi ole, sillä Rubik’s Puzzle Galaxy: Rush ei tunne aikarajoja. Addiktiivista mietiskelyä siivitetään breakbeat-voittoisilla teknokipaleilla.

Toinen pelivaihtoehto on virtuaalinen rubikin kuutio, jonka ratkaisut tilastoidaan ajan ja siirtomäärän mukaan. Jos et osaa, ratkaisutekniikka opetetaan kädestä pitäen tai ainakin yritetään. Minä en saanut ohjeista tolkkua pitkistä teksteistä ja mallikuvista huolimatta. En saanut kuutiota ratkaistua kasarikakarana, enkä näemmä nytkään, joten simulaatio on siinä mielessä aito.

85

Lisää aiheesta