Samba De Amigo (Wii)

www.sega.co.uk/sambadeamigo

Samba soimaan ja lantio keinumaan! Marakassi, tuo musiikintuntien ykkössuosikki, vie meidät mukanaan latinorytmien maailmaan.

Samba De Amigo on uusintaversio takavuosien kolikkopeli- ja Dreamcast-hitistä. Amigon tekijät ovat melkein ymmärtäneet samban luonteen. Kirkkaita värejä ei ole säästelty, vaan Samba näyttää karnevaalimaisen räikeältä, mutta latinoerotiikka puuttuu.

Sambaavat Eläkeläiset

Idea on niin yksinkertainen, ettei siihen juuri tutoriaaleja tarvitse. Nunchuk ja kapula ovat marakasseja, joita heilutellaan musiikin tahtiin ylös, alas ja sivuille. Välillä tehdään tanssiliikkeitä ja poseerauksia. Yksinkertaista ja toimivaa, mutta liian pitkään liian helppoa. Minä en tanssi- enkä rytmipeleissä juuri loista, mutta lieviä ongelmia kappaleissa alkoi tulla vasta hard-vaikeustason puolivälissä.

Kipaleita on reilusti yli neljäkymmentä, ja bonuskappaleita avautuu uramoodia läpi tahkotessa. Tuttujen sambakappaleiden lisäksi mukaan on päätynyt monia vanhoja hittejä hupaisina sambaversioina. Tällaisia ovat esimerkiksi A-Ha:n Take on Me ja aivoihin takertuva Tubthumping-renkutus. Kappaleita voi ostaa lisää Wii Storesta kolmen kappaleen paketeissa. Yhden paketin hinta on 500 Wii-pistettä (n. 5,5 euroa). Tällä hetkellä ladattavia kappaleita on vasta kymmenkunta, mutta lisää lienee tulossa.

Sambata voi uramoodissa, yksin- ja moninpelissä sekä useissa minipeleissä, joissa voi pelata kaverin kanssa tai ilman. Uramoodi on vitsi, sillä käytännössä kyse on vain yksittäisten kappaleiden suorittamisesta tietyssä järjestyksessä. Ohjekirjan mukaan uramoodissa on tarinakin, mutta ei se pelaamista häirinnyt. Vaikeustasoja on neljä, joista vaikeimmat avautuvat vasta kun peli on pelattu ensin läpi helpommilla. Musiikin toistoa ei tarvitse kuitenkaan pelätä, sillä joka tasolla heilutellaan marakasseja aivan eri kappaleiden tahtiin.

Musiikkivalikoima on kohtuullinen, ja ei-alkuperäiset versiot ovat hyvin esitettyjä. Ohjaussysteemi toimii, minipelit ovat hauskoja hetken aikaa, ja kavereiden kanssa touhu on hauskinta. Samban vahvuus eli yksinkertaisuus on samalla kokonaisuuden suurin puute. Uusimpien musiikki- ja tanssipelien rinnalla Amigo tuntuu jotenkin laimealta. Tunne on järjenvastainen, sillä marakassisambapelin pitäisi juuri nyt tuntua tuoreelta kaikkien bändisankaritouhujen keskellä. Ei vain tunnu. Kun oikein hyvä biisi osuu kohdalle, peli saa kyllä lantion hytkymään, mutta ei näitä hetkiä liikaa ole.

Vaikka kontrollit toimivat yleensä hyvin, välillä peli ei reagoi riittävän nopeasti liikkeisiin. Ongelma haittaa etenkin poseerauksissa, joissa oikea asento ei välillä tuntunut menevän millään kohdilleen. Kaiken kaikkiaan ohjaustuntuma on riittävä, ja osa kappaleista meni minultakin läpi täysin virheittä.

Inhottaa sanoa, mutta en voi mitään: Amigo sopii parhaiten nuoremmalle pelaajakunnalle.

73

Lisää aiheesta