Soundz Game Chair

www.asko.fi

Videopelibisnes ottaa jälleen askeleen kohti aikuisuutta: huonekalufirmat ovat huomanneet pelifanit.

Peli-istuimien valmistajat keskittyvät perinteisesti autokaahailujen ystävien maanitteluun. Tavallisten huonekalukauppojen valikoimiin kuuluva Soundz Game Chair alias Race-tuoli tavoittelee laajempaa yleisöä: maalina ovat kaikki pelaajat mieltymyksistä riippumatta.

Nahkamaisella vinyylillä verhoiltu mustavalkoinen tuoli kätkee sisuksiinsa vahvistimen ja kolme kaiutinta. Stereotoiston teho on kaksi wattia kanavalle plus 4,5 watin subbari matalille äänille. Tarkat sisustajat saavat taatusti ylimääräistä pähkäiltävää, sillä virta ja ääni tuupataan vahvistimeen johdoilla.

Kokeilun makuun pääsee heti, sillä Soundzin mukana toimitetaan tavallinen RCA-stereojohto ja kannettavien laitteiden kuulokeliittimeen sopiva äänipiuha. Kahden metrin mittaisilla vakioletkuilla istuin ajautuu ikävän lähelle televisiota. Jos telkkari on kookas, johto kannattaa vaihtaa vähintään puolta pidempään.

Tuoli lykkää mekkalaa ilmoille riittävän kovaa, vaikka teholukemat ovat numeroina vaatimattomia. Kun kaiuttimet ovat heti pään takana, suuria voimakkuuksia ei tarvita. Taajuuskaistan yläpäätä korostava ääni kuulostaa ohuelta ja rasittavalta, joten systeemi kelpaa musiikin kuunteluun korkeintaan äärimmäisessä hädässä. Äänenvoimakkuus ja basson taso säädetään tuolin kyljessä sijaitsevilla pienillä rullilla. Tuolissa ei ole varsinaisia tärinätehosteita, vain subbarin värinä tuntuu toisinaan selässä.

Hyvää telkkaritasoa muistuttava ääni sopii paremmin pelaamiseen, sillä padin pahoinpitely vie leijonanosan kuuntelijan huomiokyvystä. Siitä huolimatta korvani eivät kestäneet huudattamista muutamaa minuuttia pidempään. PSP:n, DS:n ja muiden vaatimattomasti puhisevien taskukoneiden äänien terästämisessä Soundz Game Chair on parhaimmillaan.

Koeistunto paljastaa Soundz Game Chairista yllättävän piirteen: kevyesti edestakaisin heijaava istuin on moderni kiikkutuoli. Liike tosin vaatii jatkuvaa jalkatyöskentelyä ja yksi tuhti testaaja kellahti tuolilla nurin. Perusergonomia on kohdallaan, sillä selkäni kesti kevyesti tuntikausien istuskelua. Niskani ei aivan natsannut yläosan pullistumaan, mutta kuka nyt pelatessaan taaksepäin nojaa?

Soundz Game Chair on kiva pieni kiikkutuoli, mutta kokonaisuus ei osu maaliin: yleispelaaminen ei kaipaa erikoistuolia. Laadukas nojatuoli ajaa käytännössä saman asian, sillä matolaatikkomaisesta äänentoistosta jää pidemmän päälle jippomainen vaikutelma.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…