Tiger Woods PGA Tour Golf 10 (Wii) – Vemparen New Edition

Onko sinulle käynyt niin, että äiti ilmestyy oven taakse ja huutaa: ”Sluta vifta nu!” Ei hätää, Wiin ansiosta mammankin saa mukaan leikkiin.

Wiin liikeohjausta on laitteen julkaisusta lähtien kehuttu kuorossa ja samaan hengenvetoon haukuttu tarkkuuden puutteesta. Ei kestänyt kauan, kun ihmiset tajusivat, että Wii Sportsin tennistä voi pelata Motea pitkin lattiaa potkimalla yhtä hyvin kuin kybällä rooliin eläytyvä mummo tai pappa. MotionPlus-lisäpalikka korjaa alkuperäisohjaimen kehnon kallistustunnistuksen gyroskoopilla, joka seuraa Wiimoten asentoa huomattavasti vakiosensoreita nopeammin ja tarkemmin.

MotionPlus-ohjain ei ole uusi laite vaan alkuperäiseen Moteen liitettävä lisäpalikka, mikä heikentää käytettävyyttä. Jos haluan vaihtaa patterit tai viedä Moteni kimppapeliä varten kylään, MotionPlus tuo operaatioon pari vaihetta lisää: poista lukitus, vedä palikka irti kiristyskytkimistä ja käännä MotionPlus ja uusi pitkä kondomi patteriluukun edestä pois. Moten rannehihna vedetään kasausvaiheessa esiin palikan ja Wiimoten välistä. Moinen säätö sai minut harkitsemaan vakavasti suojaamatonta toimintaa.

Virtua Tennis 2009:n ja Tiger Woods PGA Tour Golf 10:n perusteella MotionPlus tarkentaa ja nopeuttaa selvästi ohjaimen asennon seurantaa. Pasianssissa fuskaamista se ei tosin estä: Tiikeri ja tennistähdet suostuvat edelleen tekemään lyöntejä pienillä ranneliikkeillä. Täysimittaisissa suorituksissa liikkeen kontrollointi on tosin sylissä nyhertämistä helpompaa, joten huijarit eivät saa kimppapelitunnelmaa latistavasta kikkailustaan liikaa etua.

Kierros golfia

MotionPlussan vaikutukset tuntuvat Virtua Tennistä konkreettisemmin Tiger Woods PGA Tour Golf 10:ssä. Lyönnin kaarevuuteen vaikuttavan draw’n tai faden määrä arvioidaan osumahetkellä Wiimoten asennon pohjalta, joten täysin suora lyönti vaatii kunnon keskittymisen ja rutiinia. Voima säädetään tuttuun tapaan backswingin pituudella ja iskun nopeudella. Uunituoreessa precision-systeemissä puttaus muistuttaa muita lyöntejä, sillä liikkeen laajuus säätää putin voiman. MotionPlus kyttää puteissa mailan asentoa samaan tapaan kuin draiveissa ja chipeissä.

MotionPlus-tuen ohella Tiikerin merkittävimmät uutuudet ovat Wiin sääkanavaa hyödyntävä kentän sääseuranta ja frisbeegolf. Kiekon nakkelu on pätevää ja mukavasti perusgolfista eroavaa toimintaa. Heittoliikettä apinoidaan aidon makuisella vaakatason motevispauksella. Frisbeen viskonta sopii mainiosti illanistujaisten ohjelmanumeroksi, sillä siinä ei tarvita yhtä paljon tietotaitoa kuin tavallisessa golfissa.

Tiger Woods 10 on teknisesti tyylikäs ja miellyttävän skarppi: kauniissa maisemissa ei ole tietoakaan monille Wii-peleille ominaisesta nuhjuisuudesta. Komeat viheriöt eivät kulu ihan heti puhki, sillä Tiikerissä on peräti 27 kenttää eri puolilta maailmaa. Golffanaatikon vuoden pelistä ei ole epäilystäkään, kun tanakkaan kenttäsettiin naitetaan vielä kokemuspisteillä ryyditetty uramoodi, liuta asiallisia minipelejä ja kattavat moninpelivaihtoehdot.

Urheilupelien perusteella MotionPlus on tervetullut laajennus, joka tekee sen minkä lupaa. MotionPlus-tason tarkkuuden olisi tosin pitänyt olla Wiin ohjaimissa vakiona jo alunperin. Toivon mukaan pian saadaan suoraan Wiimoteen integroitu MotionPlus, joka eliminoi patterikanteen liittyvän ylimääräisen säätämisen.

92

Lisää aiheesta