Toimiva vaan ei valmis

Pelkän valkoisen sijaan nyt näkyy myös mustaa. Pelit.fi:n tärkein ja suosituin elementti eli Pelit-yhteisön oma foorumi on saanut uuden alustan ja ulkoasun, kiitos Planetoidin Tuomas Louekarin, joka itsekin on aktiivinen foorumilainen.

Kun foorumilaiset itse alkoivat muokata uudenlaista Pelit.fi:n keskustelupalstaa, työ kävi vauhdilla ja kaikki olivat tyytyväisiä. Omia ei kannata haukkua ja Tuomas teki muutoksia sitä mukaa, kun niitä toivottiin. Kaikki voittivat.

Pelit.fi:n foorumi aloitti alphana (entisen betan sijaan), jatkoi ”öörli äksessinä” ja on nyt suurin piirtein kunnossa. Muut sivut tulevat kun tulevat.

Etusivun ja foorumin lisäksi toiminnallisuus on vielä vähissä.  Lehden tilaaminen ja kilpailuihin osallistuminen onnistuu, samoin gallupit, mutta muut sivut tulevat kun tulevat. Parhaillaan työn alla on pelikirja eli Pelitin juttuarkisto, joka ilmestyy (tai on ilmestynyt) hetkenä minä hyvänsä.

Mutta mikä tärkeintä: Pelit.fi on RESPONSIIVINEN. Väline kuin väline pc:n ruudusta älypuhelimeen, Pelit.fi skaalautuu kauniisti ja säilyy luettavana. Tapatalk on vieläkin käytössä, niille jotka sitä haluavat käyttää, mutta ketjujen lukeminen onnistuu mainiosti ilmankin.

Pelit.fi ei edelleenkään kilpaile netin lukuisten peliaiheisten uutissivustojen kanssa, vaan keskittyy siihen tärkeimpään tehtäväänsä jo parinkymmenen vuoden ajalta: toimimaan keskustelualustana Pelit-lehden tilaajille. Ja kuten aina, keskustelijoiden pienin yhteinen nimittäjä on pelaaminen, mutta elämää on muuallakin. Niin kuin ”Lapsellisten omassa ketjussa”, tai ketjuissa  ”Nopein tapa päästä eroon kaljamahasta” tai ”Suomalaiset ravintosuositukset” , tai erityisen ajankohtaisella Historia ja sodankäynti -alueella.

Niin kuin joku foorumilainen joskus sanoi: ”En käy iltapäivälehtien sivuilla. Kaikki uutiseni löydän Pelit.fi:stä.”

Tervetuloa mukaan. Pääsy foorumille sisältyy tilaushintaan.

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…