Virtua Tennis 2009 (Wii) – Vemparen New Edition

Onko sinulle käynyt niin, että äiti ilmestyy oven taakse ja huutaa: ”Sluta vifta nu!” Ei hätää, Wiin ansiosta mammankin saa mukaan leikkiin.

Wiin liikeohjausta on laitteen julkaisusta lähtien kehuttu kuorossa ja samaan hengenvetoon haukuttu tarkkuuden puutteesta. Ei kestänyt kauan, kun ihmiset tajusivat, että Wii Sportsin tennistä voi pelata Motea pitkin lattiaa potkimalla yhtä hyvin kuin kybällä rooliin eläytyvä mummo tai pappa. MotionPlus-lisäpalikka korjaa alkuperäisohjaimen kehnon kallistustunnistuksen gyroskoopilla, joka seuraa Wiimoten asentoa huomattavasti vakiosensoreita nopeammin ja tarkemmin.

MotionPlus-ohjain ei ole uusi laite vaan alkuperäiseen Moteen liitettävä lisäpalikka, mikä heikentää käytettävyyttä. Jos haluan vaihtaa patterit tai viedä Moteni kimppapeliä varten kylään, MotionPlus tuo operaatioon pari vaihetta lisää: poista lukitus, vedä palikka irti kiristyskytkimistä ja käännä MotionPlus ja uusi pitkä kondomi patteriluukun edestä pois. Moten rannehihna vedetään kasausvaiheessa esiin palikan ja Wiimoten välistä. Moinen säätö sai minut harkitsemaan vakavasti suojaamatonta toimintaa.

Virtua Tennis 2009:n ja Tiger Woods PGA Tour Golf 10:n perusteella MotionPlus tarkentaa ja nopeuttaa selvästi ohjaimen asennon seurantaa. Pasianssissa fuskaamista se ei tosin estä: Tiikeri ja tennistähdet suostuvat edelleen tekemään lyöntejä pienillä ranneliikkeillä. Täysimittaisissa suorituksissa liikkeen kontrollointi on tosin sylissä nyhertämistä helpompaa, joten huijarit eivät saa kimppapelitunnelmaa latistavasta kikkailustaan liikaa etua.

Erä tennistä

Virtua Tennis 2009:n MotionPlus-tunnistuksessa on yksi paha lapsus. MotionPlus pitää ärsyttävästi kytkeä erikseen päälle ennen jokaista matsia, 30 sekunnin treeniä tai pelitilaa. Miksi MotionPlussasta yleensä kysytään yhtään mitään, kun kone pystyy taatusti itse tunnistamaan palikan läsnäolon?

MotionPlussan vaikutukset eivät ole mitenkään ilmeisiä, eron huomaa vasta kun kytkee sen pois päältä. Perusmotella lyönnit ovat kertaluokkaa kankeampia ja karkeampia. Vaikka MotionPlus-mailalla iskeminen on huomattavasti luontevampaa, se ei ole suoranaisesti helppoa. Lyöntien hienouksien opetteluun uppoaa helposti toinenkin tovi, sillä vähän sinne päin sutaisut riittävät vain kämmen- ja rystypuolen peruslyönteihin.

Jos ajoitus, Wiimoten asento ja lyöntivoiman säännöstely eivät ole kohdallaan, pallo ei taatusti mene sinne minne yritti. Erikoisempien lyöntien kohdalla on alkuvaiheessa aivan tavallista, että ainoastaan yksi kymmenestä niitistä menee putkeen. Päästelin melkoisen nivaskan turhautuneen puhinan säestämiä ärräpäitä, kun hain ja hieroin oikeita liikeratoja. Kentän nurkat löytyivät ennen pitkää, mutta keskelle areenaa niittaaminen on matsin tai minipelin tiimellyksessä vaikeaa. Lyöntien tuloksista riippumatta virtuaalimailan varressa huhkiminen oli siinä määrin aidon tuntuista, että sain pienen hien otsalle ja olkapään kipeäksi.

Virtua Tennis 2009:ssä riittää melkoisesti tahkottavaa, sillä useita pelivuosia kestävä uramoodi aloitetaan mutasarjan pohjalta. Kaksin- ja nelinpelin ohella alter ego treenaa ominaisuuksiaan harjoitusotteluissa ja vaihtelevissa minipeleissä. Jos koneesta ei irtoa tarpeeksi tymäkkää vastusta, ihmisiä haastetaan joko samasta huoneesta tai netin läpi.

84

Lisää aiheesta