Wii Sports Resort (Wii) – Urheilukeskus

Wiin kylkiäisenä saatava Wii Sports on yhä useiden mielissä koko koneen paras peli, joten ei ihme, että MotionPlus-lisälaitteen rinnalle tehtiin Wii Sports Resort -minipelikokoelma.

Sports Resortissa on kymmenen erilaista lajia, joiden idea on yksinkertainen ja helposti opittava. Tarkoituksena on matkia Motella oikeiden lajien liikkeitä ja viihdyttää kylässä käyviä kavereita kimppapeleissä sekoilemalla.

Jos unohtaa jo ensikokeilulla tylsät lajit, kuten kallisteluun perustuvan vesiskootteriajelun ja moteheilutteluun perustuvan pyöräilyn, minipelit toimivat. Jousiammunnassa on jopa fiilistä, kun kädet levitetään ohjain kourassa T-asentoon kuin oikeassa jousiammunnassa. Tuuli ja maalin etäisyys tietenkin vaikuttavat nuolen lentoon, joten vaistoammunnassa riittää treenattavaa vähän pidemmäksi aikaa.

Miekkailu taas on vauhdikasta mättämistä, jossa ruudun pehmomiekka seuraa virheettömän tarkasti Moten kallistuksia. Pöytätenniksessä ranteen asento, eikä lyönnin ajoitus, määräävät mihin pallo lentää. Pingis olisi vieläkin tyydyttävämpää, jos tempo olisi rivakampi eikä pelaaminen tuntuisi rantapallon lätkimiseltä. Toisaalta katsojat viihtyvät, sillä epäsuhta verkkaisiin ruututapahtumiin ja telkkarin edessä tosissaan huitoviin pelaajiin on koomisen iso.

Kolmenpisteenheittokisa on mainio rytmipeli, jossa Motea heilautetaan hypyn lakipisteessä kuin oikeassa heitossa. Liikkeen pitää lähteä suoraan kohti koria tai pallo karkaa sivuun pompaten koriraudasta pusikkoon, liian hitaalla liikkeellä heitto taas jää vajaaksi.

Wii Sports Resortissa Nintendo tuhlailee liiketunnistusjippoja, jotka oikeaan peliin upotettuna olisivat ihan kivan sijasta mielettömän makeita. Jos hankkii useamman MotionPlus-lisäpalikan, yksi kannattaa ostaa 50 eurolla Wii Sports Resort -paketin mukana. Minipelit eivät viihdytä kerralla kuin vartin, mutta kymmenessä pelissä piisaa näytettävää kylässä käyville kavereille.

70

Lisää aiheesta