You, Me, and the Cubes (Wii)

Mitä minimalistisempi peli on kyseessä, sitä tärkeämpään asemaan tyylitaju nousee. Omalaatuinen You, Me, and the Cubes -toimintapulmapeli hallitsee sekä pelkistyksen että tyylin. Idea on erittäin yksinkertainen: Motehuitaisulla heitetään humanoidimaisia fallo-olentoja tyhjyydessä kelluvien kuutiorakennelmien päälle. Jos olennon tunkee väärään paikkaan, koko rakennelman tasapaino järkkyy, hökötys kallistuu, ukot kaatuvat ja pahimmillaan putoavat.

Ukot heitetään pareittain, joten tasapainoilu on teoriassa helppoa. Massakeskipisteen arvioiminen vaikeutuu merkittävästi, kun kuutioiden ja ukkojen määrä kasvaa, sillä jokaisella kuutiolla pitää seistä vähintään yksi olento. Eri kokoiset kuutiot ovat aina kiinni toisissaan, mutta harvoin symmetrisesti. Kenttä alkaa aina yhdestä kuutiosta, johon pullahtaa tietyn fallomäärän jälkeen yksi kuutio lisää. Samalla rakennelma kääntyy ja edellisen rundin tukevasti seisovat fallot jäävät paikoilleen. Noin puolen tusinan kuution jälkeen taso on läpi ja rakennelman sivuille jääneet fallot lasketaan.

Vaikeustasoa kiristetään muun muassa pomppupintoja sisältävillä erikoiskuutioilla ja häirikköfalloilla, jotka tönivät muita ja rikkovat tasapainon vaeltelullaan. Häiriköt teilataan tarkoilla heitoilla. Tiimikaksinpelissä falloja viskotaan yksitellen, joten (parisuhteen) tasapaino järkkyy, jos heittoja ei koordinoi kunnolla. Yksin tai kaksin, You, Me, and the Cubes on taatusti erikoista, oudon hypnoottista helppo ymmärtää, vaikea hallita -koulukunnan hupia.

84

Lisää aiheesta