Kairosoft- koukuttavia pieniä pelejä

Hei pelikansa!

Olen jo jonkun aikaa halunnut kirjoittaa hurjan hauskoja ja koukuttavia mobiilipelejä tehtailevasta Kairosoftista, tai piemminkin Kairosoftin tuotannosta. Linkin takaa löytyy lista lafkan peleistä joita allekirjoittanut on ostanut jo useamman kappaleen. Harva kännykkäpeli jaksaa innostaa minua pelaajana koska monet niistä ovat kovin yksiulotteisia, lyhyitä, tylsiä tai pahimmillaan kaikkia näistä. Kairosoftin peleihin tutustuin noin kaksi vuotta sitten selaillessani androidin Play-kauppaa ja koukutuin saman tien. Kairosoft- peleillä on usein samankaltainen taustaidea mutta ne eivät silti muistuta liikaa toisiaan. Strategia näyttelee isoa osaa, oli kyse sitten feudaalin japanin kaupunginrakennuspelistä, risteilijäsimulaatiosta, pelistudion ohjaamisesta tai oman ostoskeskuksen luomisesta. Peleistä on käsittääkseni aina saatavilla demoversio joka tutustuttaa kyseisen pelin ideaan, ja jos sen jälkeen kiinnostaa päästä pelaamaan kokonainen peli, sen hinta on jossain 3-4 euron paikkeilla. Ei siis todellakaan paha. Pelattavaa riittää useammaksi tunniksi ja peleillä on omasta mielestäni myös ihan kohtalainen uudelleenpeluuarvo, joillain peleillä se on toki parempi kuin toisilla ja kyllähän isosta joukosta pelejä joitain hutejakin löytyy, onneksi niiltä on kuitenkin melko helppo välttyä jos malttaa pelata demon ensin. Suurempi osa peleistä on kuitenkin hyvää laatua ja niitä on nykyään jo niin paljon erilaisia, että luulisi jokaiselle löytyvän jotain. Kannattaa kuitenkin muistaa, että peleillä on usein japaninkielinen alkuperäinen vastine, joten jos et osaa japania, valitse englanninkielinen versio.

[caption id="attachment_21788" align="alignright" width="180"]Ninja Village kuva Playkaupasta Ninja Village- kuva Playkaupasta[/caption]

Oma kestosuosikkini Ninja Village on Kairosoftin kehutuimpia nimikkeitä. Uudelleenpeluuarvo on ainakin omasta mielestäni paras ja koukuttavuustaso mobiilipeliksi korkea. Pelin idea on perustaa oma Ninja-kylä, haalia lääniä ja asukkaita ja kehittää omaa armeijaa ja sotureita joiden avulla naapurikaupunkeja on tarkoitus voittaa ja valloittaa. Yksinkertaista mutta hauskaa! Sushi Spinnery on toinen paljon pelattu peli jonka idea onkin aivan toinen. Nimestäkin voi päätellä, että kyseessä on Sushiravintola-simulaatio. Voi kuulostaa tylsältä, mutta itse ainakin yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon ravintola-aiheisessakin pelissä voi olla kivaa tekemistä! Ideana on yksinkertaisesti laajentaa ravintolaa, keksiä uusia sushi-reseptejä, voittaa kokkauskisoja jne. Yllättävän koukuttavaa kamaa tämäkin. Kolmas peli, jonka listaan omiin suosikkeihini, on World Cruise Story jonka ideana on kehittää pienestä risteilyaluksesta valtava huvikeskus. Pelissä on tarkoitus luoda viihdyttävä matka matkustajille, kehittää laivaa suuremmaksi, saada uusia matkakohteita ja hankkia kaikkea erilaista aktiviteettia laivalle.

 

Kaikissa peleissä on yleensä annettu 15 vuoden aika kerätä pisteitä ja saavuttaa kunkin pelin omia tavoitteita. Kun 15 vuotta tulee täyteen, peli laskee pisteet automaattisesti eikä tämän jälkeen pisteitä enää kerry. Peliä saa kuitenkin jatkaa käytännössä loputtomiin. Uutta peliä aloittaessa aiemmasta pelitallennuksesta pitäisi aina siirtyä jotakin hauskaa ja hyödyllistä uuteen peliin. Jotkut pelit on melko helppo "voittaa" annetussa ajassa, mutta toiset (kuten Ninja Village) ovat haastavampia päihittää. Kannattaakin aina lukea pelin "how to play" osio, sillä automaatinen tutorial ei esittele muuta kuin kaikkein välttämättömimmät asiat. Kairosoftin pelit ovat kuitenki aina melko simppeleitä ja helppoja ottaa haltuun, niitä voi myös vaivatta pelata vain pari minuuttia kerrallaan jos siltä tuntuu. Kairosoft on ainakin tälle pelaajalle antanut oivan vastauksen tylsille bussimatkoille, hyppytunneille ja unettomille öille.

Hyviä pelihetkiä!